Hava Durumu

Fenerbahçe tur için sahada

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda deplasmanda 2-0 kaybettiği maçın rövanşında, Makedonya temsilcisi Vardar ile yarın Kadıköy'de tur için karşılaşacak.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2017 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2017 19:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fenerbahçe tur için sahada

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında 2-0 yenildiği Vardar karşısında tur mücadelesi verecek Fenerbahçe, Makedon ekibini yarın TSİ 20.30'da Ülker Stadı'nda konuk edecek. Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonundan Daniel Stefanski yönetecek. Maç Smart Spor'dan naklen yayınlanacak. Turnuvada grup kuraları ise 25 Ağustos Cuma günü çekilecek.

EN AZ 3 FARK

Üsküp'teki yenilgiyle avantajı rakibine kaptıran Sarı Lacivertliler, seyircisi önündeki mücadelede turu geçmek istiyor.  Fenerbahçe, turu geçebilmek için rakibine en az 3 farklı üstünlük sağlamak zorunda. Sarı Lacivertlilerin maçta bir gol yemesi durumunda turu geçmek için rakip fileleri en az 4 defa havalandırması gerekecek. Karşılaşmanın 90 dakikası 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona ererse maç uzatmalara gidecek. Vardar ise avantajını koruyarak turu geçmesi durumunda tarihinde ilk defa Avrupa kupalarında grup aşamasına yükselecek.

KANARYA'DA 4 EKSİK

Fenerbahçe, kritik maçta 4 futbolcusundan faydalanamayacak. İlk maçın son anlarında kırmızı kart gören Josef de Souza ile sakatlıkları süren Jose Fernandao ve Mehmet Ekici rövanşta forma giyemeyecek. Yeni transferlerden Giuliano da UEFA listesine yazılamadığı için rövanşta oynayamayacak. Konuk ekip Vardar'da ise ilk maçta kırmızı kart gören kaptan Boban Grncarov, İstanbul deplasmanında olmayacak.

ÇOK GOL YEDİ

Fenerbahçe, son 13 resmi maçta kalesini gole kapatamadı. Ligin ilk 2 haftasında kalesinde 4 gol gören Sarı Lacivertli takım, uzun süredir rakiplerini durduramıyor.  Geçen sezon oynadığı son 8, bu sezon ise ilk 5 resmi maçta gol yiyen Fenerbahçe, son olarak 23 Nisan'da Galatasaray derbisinde kalesinde gole izin vermemişti. Sarı Lacivertliler, söz konusu 13 maçta kalesinde 18 gol gördü.

KADIKÖY'ÜN BÜYÜSÜ

Fenerbahçe, Avrupa kupalarında Kadıköy'de oynadığı son 11 maçı ise kaybetmedi. Avrupa kupalarında 43. sezonunu geçiren Sarı Lacivertliler, yaklaşık 2 yıldır Ülker Stadı'nda çıktığı 11 Avrupa kupası mücadelesinde 8 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.  Sarı Lacivertliler, 17 Eylül 2015'te Norveç temsilcisi Molde'ye 3-1 yenildikten sonra Ajax, Lokomotiv Moskova, Braga, Monaco, Grasshoppers, Feyenoord, Manchester United ve Zorya'yı mağlup edip, Celtic, Krasnodar ve Sturm Graz'la berabere kaldı.

İSTANBUL'DA 109. MAÇ

Fenerbahçe, taraftarı önünde 109. Avrupa Sınavına çıkacak. Sarı Lacivertliler bu güne keder bu kulvarda oynadığı 108 maçta 54 galibiyet elde etti.  İç sahadaki ilk Avrupa kupası maçında 13 Eylül 1959'da Macaristan'ın Csepel takımıyla 1-1 berabere kalan Sarı Kanarya, ev sahibi olduğu 108 karşılaşmanın 23'ünde berabere kaldı, 31'inde de yenildi. Bu maçlarda rakip fileleri 159 kez havalandıran Fenerbahçe, kalesinde 118 gol gördü. 

19 YIL SONRA

Makedonya temsilcisi karşısında deplasmandaki ilk maçtan 2-0'lık yenilgiyle ayrılan sarı-lacivertliler, 1959'dan itibaren yer aldığı Avrupa arenasında, daha önce 28 tur mücadelesinde ilk maçları kaybetti. Fenerbahçe bu mücadelelerde sadece 1 rövanşta sonucu lehine çevirdi. 1998-1999 sezonunda  UEFA Kupası ön eleme turunda İsveç'in Göteborg takımıyla eşleşen Fenerbahçe, deplasmandaki ilk maçtan 2-1 yenik ayrıldı. Sarı Lacivertli ekip, İstanbul'daki rövanşta 25 Ağustos 1998'de Elvir Baliç'in tek golüyle kazanarak Göteborg'u elemeyi başardı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.