Hava Durumu

Fethiye Kiraz Festivali'nden renkli görüntüler!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenen '18. Nif Kiraz Festivali' renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde mehteran takımı konseri, halk oyunları, yöresel stantlar, kiraz yeme yarışması gibi etkinlikler gerçekleşirken, Mustafa Selçukoğlu ve Dilek Alşahan konserleri geceye damga vurdu. Vatandaşlar gece boyunca doyasıya eğlendi.

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2018 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2018 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fethiye Kiraz Festivali'nden renkli görüntüler!

Festivalde Fethiye Belediyesi mehter takımının gösterisinin ardından, en iyi kiraz üreticisi seçimi de yapıldı. Jüri üyesinin oyları ile Yunus Nadi Gökmen en iyi kiraz üreticisi seçildi. Daha sonra düzenlenen en hızlı kiraz yeme yarışması, renkli görüntülere sahne oldu. Sekiz katılımcının birer kilo kirazı yiyerek bitirmeye çalıştığı yarışmayı, Muhammed Ali Özer isimli vatandaş kazandı. Bu yarışmada dereceye girenlere Fethiye Belediyesi yetkilileri tarafından çeşitli ödüller verildi.

Festivale Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve eşi Nesrin Saatcı, siyasi parti temsilcileri, Nif köyü sakinleri ile çevre mahallelerden de yoğun bir katılım oldu.  Festivalin bu zamana kadar getirilmesinde emeği olanlara teşekkür eden, Muhtar Ferhat Uysal, Başkan Saatcı'ya da emeklerinden dolayı ayrıca teşekkür etti. Nif'de yaşamanın ayrıcalık olduğunu belirten Uysal, "Nif Mahallesi'nde yaşamak bir şanstır. Nif Mahallesi'nde huzurlu, mutlu, birbirini seven ekmeğini emeğiyle karşılayan çalışkan insanlarla, köyümüzün bereketli topraklarında geleneğimizle yaşamaktayız" dedi.

"ÖTEKİLEŞMENİN BİTTİĞİ BİR TÜRKİYE'YE VESİLE OLSUN"

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, "Nif bizim için özel bir yer. Her ne kadar 6360 Büyükşehir Yasası'ndan sonra elimiz kolumuz bağlı olsa da, elimizden geldiğince Nif köyümüze hizmet etmeye çalışıyoruz. En baştan bu güne kadar festivale emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. Halkın benimsemediği hiçbir etkinliğin başarılı olma şansı yoktur. Bu festivalin kutlanmasının sebebi olan kirazı boş geçmemek lazım. Kiraz üreticisi arkadaşlara bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyorum. Daha güzel günlerde buluşalım. İnşallah burada olduğu gibi bu kardeşlik havasının ülkemizin her noktasına yayılmasını, şunculuğun, bunculuğun, ötelemenin, kamplaşmanın bitip, hepimizin birbirine kucaklaştığı günlere vesile olmasını diliyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" diye konuştu.

Gecede Fethiyeli sanatçı Mustafa Selçukoğlu'nun seslendirdiği birbirinden güzel hareketli türküler eşliğinde festivale katılan vatandaşlar bol bol oynadılar. Festivali sanatçı Dilek Alşahan hareketli şarkılarla coşkuya boğdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.