Hava Durumu

FETÖ'cülerin yeni programı ortaya çıktı

ByLock gibi birçok  şifreli haberleşme programı kullanan FETÖ'cülerin, "2048 fun and relaxing puzzle game" oyunu görünümlü yeni bir kripto grafik haberleşme programı kullandığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2018 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2018 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
FETÖ'cülerin yeni programı ortaya çıktı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör  Örgütü'ne (FETÖ) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bazı örgüt  mensuplarının, cep telefonlarına indirilebilen ''2048 Fun and Relaxing Puzzle  Game'' oyunu görünümlü yeni bir kriptografik haberleşme programını kullandığı  tespit edildi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ'nün sözde Deniz Kuvvetleri yapılanmasında yer alan ve örgüte mensup bazı  askerlerden sorumlu Engin kod adlı E.K'den ele geçirilen örgütsel doküman ve  dijital delillerde önemli bir bulguya rastlanıldı.

Dijital delillerin incelemesi sonucunda, aralarında ByLock gibi birçok  şifreli haberleşme programı kullanan örgüt mensuplarının, yeni bir kriptografik  haberleşme programı daha kullandığı belirlendi.

Savcılık, bazı örgüt mensuplarınca Andorid ve İOS işletim  sistemlerinin kurulu bulunduğu cep telefonlarına ''2048 Fun and Relaxing Puzzle  Game'' oyunu görünümlü yeni kriptografik haberleşme programını indirilerek  kullanıldığını tespit etti.

Bu arada, E.K'nin yakalanana kadar bir devlet okulunda öğretmenlik  yaptığı, ayrıca ByLock kullanıcısı olduğu öğrenildi.

Savcılığın konuyla ilgili soruşturması sürüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.