Hava Durumu

FETÖ'de çözülme hızlandı! 3 asker daha teslim oldu!

FETÖ'cü yüzbaşı Burak Akın'ın itirafçı olup adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından dün 4 subay daha polise teslim olmuştu. Bugün de bir subay ve 2 astsubay daha "FETÖ üyesiyim" diyerek teslim oldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2018 15:57
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2018 15:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
FETÖ'de çözülme hızlandı! 3 asker daha teslim oldu!

FETÖ'nün askeri yapılanmasında faaliyet gösteren 'kripto FETÖ'cüler'in çözülmesi hızlandı. 'FETÖ üyesiyim' diyerek polise teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı Yüzbaşı Burak Akın vakasının ardından yeni itiraflar geldi.  Dün Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir yarbay ve bir binbaşı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görevli 2 yarbay polise teslim olmuştu. FETÖ mensubu olduklarını itiraf eden subayların, etkin pişmanlıktan yararlanmak için emniyete başvurduğu belirtilmiş, subayların, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde sorgulandığı kaydedilmişti.

1 SUBAY 2 ASTSUBAY...

Bugün bir subay ve 2 astsubay daha "FETÖ örgüt üyesiyim" diyerek teslim oldu. Emniyete götürülen askerlerin, sorguya alındığı belirtildi. Bugün bir subay ve 2 astsubay daha "FETÖ örgüt üyesiyim" diyerek teslim oldu. Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, Donanma Komutanlığı'nda görevli olan Yarbay E.K. ile astsubaylar M.A. ve Ü.E., Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile bağlantılarının olduğunu söyledi. Donanma Komutanlığı'nda görevli Yarbay E.K. ile astsubaylar M.A. ve Ü.E.Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile bağlantılarının olduğunu belirtip, itirafçı olmak istedi. Yarbay ile astsubayların, kripto FETÖ'cüler içerisinde yer aldığı ve haklarında açılmış soruşturma bulunmadığı ifade edildi. 3 asker ile ilgili Emniyet'te işlem başlatıldı.

YAKALANACAĞINI ANLAYINCA...

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğunu söyleyerek Ankara Emniyet Müdürlüğüne teslim olan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı yüzbaşı Burak Akın, "yakalanacağını anlayınca teslim olmaya karar verdiğini" söylemişti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.