Hava Durumu

FETÖ'den kaç kişi tutuklandı?

FETÖ'yle mücadeleye ilişkin rakamsal bilgiler veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "2017'de 48 bin 305 kişi tutuklanmıştır. Gözaltı sayısı bunun yaklaşık üç katıdır. Tek başına bu rakamlar bile konunun vahametini ortaya koymaya yeterlidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2018 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2018 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
FETÖ'den kaç kişi tutuklandı?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 3'üncüsü düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucuyla Mücadele Toplantısı'na katıldı. Programda konuşma yapan Bakan Soylu, FETÖ'yle mücadeleye ilişkin çok çarpıcı bilgiler verdi. Soylu, "Türkiye'de bana sorarsanız güvenlik konusunda bir milat olan 15 Temmuz hadisesini yaşadık. Devleti bir virüs gibi sarmış FETÖ'nün darbe girişimini 16 Temmuz sabahı bastırdık. Ancak, kamuda yarattığı ve özellikle bizlerin görev sahasında yarattığı tahribatı da inkar edemeyiz. 2017'de 48 bin 305 kişi tutuklanmıştır. Gözaltı sayısı bunun yaklaşık üç katıdır. Tek başına bu rakamlar bile konunun vahametini ortaya koymaya yeterlidir. Nitelikli personel gerektiren kadrolarda oluşan açık ve ülke güvenliğini tesis etme gerekliliği hepimizin omuzlarındaki yükü kat kat arttırmıştır" dedi.

YENİDEN YAPILANMA

Yeniden bir yapılanmaya girdiklerini belirten Bakan Soylu, "Ama sorun şu ki, bizim görevlerimiz kapımıza 'tadilat nedeniyle kapalıyız' yazacak görevler değil. Bu zorlukları hep beraber atlattık. Bir yandan bakanlık bünyesindeki rutin faaliyetlerimizde mücadelemize devam ederken öte yandan kendimizi yeniledik ve eksiklerimizi kapattık. Personel noktasında bütün birimlerimizde, jandarmamızda, emniyette, sahil güvenlikte ciddi alımlar gerçekleştirdik" diye konuştu.

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.