Hava Durumu

FETÖ'nün 'ölü mektup posta kutusu' deşifre oldu!

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklu bulunan D.Ş., örgütün mahrem imamlarının "ölü mektup posta kutusu" anlamına gelen "dead latter post box" sistemi ile haberleştiğini bildirdi. Mahrem imamların belli yerlerdeki özel posta kutularına mektup bıraktıklarını belirten D.Ş., örgütün bu şekilde haberleştiğini ve mektubu alıp gereğini yaptıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2018 12:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2018 12:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
FETÖ'nün 'ölü mektup posta kutusu' deşifre oldu!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ'nün TSK'daki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturmalar hız kesmeden devam ederken, dosyaya giren itirafçı ifadeleri soruşturmaya ışık tutuyor. FETÖ'den tutuklu D.Ş. isimli örgüt üyesi, örgütün askeri mahrem imam yapılanmasına yönelik bildiklerini paylaşmak istediğini belirterek, savcılığa başvurdu. Bu kapsamda ifadesi alınan D.Ş., Eskişehir'de örgüte ait bir dershanede bir dönem müdürlük yaptığını anlattı.

MAHREM İMAMLARINI SAYDI

FETÖ'nün Eskişehir'deki mahrem yapılanmasında görev alan isimleri sıralayan D.Ş., şunları kaydetti:

"Y.T., Eskişehir'de askeri öğrencilerden ve havacı subaylardan sorumlu mahrem abiydi. Y.T. ise yine askeri öğrencilerden sorumluydu ve havacı teğmenlerin mahrem imamıydı. İ.K., askeri okula gidecek öğrencilerden sorumluydu. M.E.Y., Eskişehir'deki hava üssündeki üsteğmenlerden sorumluydu. C.Y., Eskişehir'deki üsteki havacı binbaşılardan sorumluydu. Daha sonra Bursa Özel İlkbahar İlkokulunda müdür yardımcısı oldu ve Bursa Işıklar Askeri Lisesinde FETÖ'nün genel sorumluluğunu yaptı. M.K., Eskişehir'de havacı subaylardan sorumlu mahrem imamdı. Bir dönem İstanbul 1. Ordu'da bulunan subaylardan da sorumluydu. A.Ç., Yalçınkaya Dershanesinde matematik öğretmeni olup, Eskişehir'de askeri öğrencilerden sorumluydu. G.A., Eskişehir'de askeri öğrencilerin semt imamıydı. İ.C., albayların mahrem abisiydi. Yine K.K. denen kişi İstanbul FEM Özel Dershanesinde geometri öğretmeni olup üst düzey subaylardan sorumlu sivil imamdı."

HAVA ÜSSÜ'NDEKİ ASKERLERİN GENEL SORUMLUSUYDU

D.Ş., 1994-1997 tarihleri arasında Balıkesir'de bulunan örgüte ait bir dershanede Türkçe Öğretmenliği yaptığını kaydetti. Burada öğretmenlik yaptığı sırada öğrencisi olan 5 kişinin ismini sıralayan D.Ş., bu öğrencilerinin Hava Kuvvetlerinde subay ve astsubay olduğunu belirterek, "T.K., Balıkesir'de bulunan dershanenin müdürüydü ve Balıkesir Hava Üssü'ndeki askerlerin genel sorumlusuydu. T.Y. ise dershanede müdür yardımcısıydı ve askeri öğrencilerden sorumlu Balıkesir bölge imamı olarak görev yapıyordu. Ayrıca Eskişehir'de Orman Bölge Müdürü olup sonradan Ankara Orman Bölge Müdürlüğüne atanan S.K. ve Orman Genel Müdürlüğünde daire başkanı olan M.G., Ankara'daki karacı subayların mahrem hizmetleri ile ilgileniyordu. S.K.'nin kızları olan B.K. ve A.K. ise Ankara'daki karacı subayların eşlerinin mahrem hizmetlerinde görevliydiler, evlendirme konularına bakıyorlardı" ifadelerini kullandı.

FETÖ'NÜN ÖZEL POSTA KUTULARI

Örgütün mahrem imamlarının bilinmeyen haberleşme sistemi hakkında bilgiler veren D.Ş., şöyle devam etti:  "Son olarak FETÖ'nün 'dead latter post box' isimli Türkçesi 'ölü mektup posta kutusu' olan haberleşme sisteminden bahsetmek istiyorum. Bu haberleşme sistemini kullanan FETÖ'nün mahrem imamları birbirlerinden habersizdirler, kimlik bilgilerini bilmemektedirler. Fiili olarak onların belirlemiş olduğu belli yerlerdeki özel posta kutularına mahrem imamlar haberleşecekleri konuları mektup şeklinde yazıp bırakmaktadırlar. Daha sonra da diğer mahrem imam bu posta kutusundan söz konusu mektubu alıp gereğini yerine getirmektedir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.