Hava Durumu

'FETÖ ölmedi, yaşıyor. Kripto damar çalışıyor'

"FETÖ ölmedi, yaşıyor. Kripto damar çalışıyor" diyen MHP lideri Bahçeli, "Önümüzdeki yıllarda devletin içine sızmış kadronun, millete savaş açamayacağının garantisi var mıdır?" diye sordu. Türkiye'nin 2017 büyüme rakamlarının önemli olduğunu belirten Bahçeli, "Türkiye'ye diz çöktürmek isteyenler, döviz silahını çekmişlerdir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2018 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2018 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'FETÖ ölmedi, yaşıyor. Kripto damar çalışıyor'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi. "Terör saldırısı varken, bekamız sarsılıyorken, şehitlerimiz omuzlarda son yolculuklarına uğurlanırken yükselen, adeta bahar havası estiren borsa işleyişini nasıl açıklayacağız?" sorusunu yönelten Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu: "ABD'de alınmış siyasi veya ekonomik bir karar neticesinde saman alevi gibi parlayıp sönen döviz ve faiz volkanına ne zaman itiraz edeceğiz? İnsani denge yerine piyasa dengesini vaaz ve vaat eden bir çarpıklığı nasıl göreceğiz, nasıl yorumlayacağız? Bağımlı bir ekonomik yapıyla siyasal bağımsızlığımızı nereye kadar koruyabileceğiz? Dümeninde milli iradenin olmadığı, denetim ve dengesini milli varlığın belirlemediği cari ekonomik model ve sistemle daha fazla nasıl yol alacağız?"

TOSUNCUKMUŞ, ÇİFTLİK BANKMIŞ...

Milleti kandıranların, umutlarını çalanların, soygun düzeni kuranların yakasından tutmak, onlarla gecikmiş hesaplaşmayı yapmanın iktidardan muhalefete herkesin vatan görevi olduğuna dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti: "Tosuncukmuş, çiftlik bankmış, sütbankmış, bu ve benzeri sülüklerin, sicili kapkaranlık haydutların kanımızı emmesine, sırtımızdan geçinmesine asla, ama asla izin verilmemelidir. Bunlar her neredeyse enselerinden tutulup layık oldukları demir parmaklıkların ardına konulmalıdır. Bu milletin çektiği çile ve ızdıraba artık bir son verilmelidir. Muzdarip kaldığımız sorunlar birer birer etkisizleştirilmelidir.

FETÖ NASIL BİTECEK?

MHP Genel Başkanı Bahçeli, FETÖ ile mücadeleyi sulandırmak, söndürmek, sorgulanmasını sağlamak için faaliyette olanlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: "FETÖ ölmedi, yaşıyor. Kripto damar çalışıyor. Çünkü proje sahipleri karşımızda duruyor. Bu proje olmadı, bir başkası devreye girer. O da olmadı, bir diğeri anında sökün eder. Kim ya da kimler ki ona buna delilli, belgeli olmadan; önü-arkası tespit, teşhis ve tarif edilmeden 'FETÖ'cü' diyorsa, dikkatinizi çekiyor ve uyarıyorum ki, onlarda bir kuyruk acısı, gizlenmeye, örtülmeye, kapatılmaya çaba gösterilen karanlık bir açık var demektir. 'FETÖ borsası kuruldu' sözleri ne anlama gelmektedir? Borsa kuruldaysa hissedarlar, kurucular nerededir, kar elde edenler hangi deliktedir. Mücadele bitti, FETÖ'cüler her yerden temizlendi iddiaları yerinde ve isabetli midir? Bu kadar kolay mı? Bu kadar basit mi? Bu kadar temelsiz mi? Proje sahipleri bitmeden, FETÖ nasıl bitecek?"

FETÖ DEMEK PENSİLVANYA DEMEK

"Projeciler pes etmeden, Pensilvanya'nın temizliği yapılmadan hainler nasıl tam olarak diskalifiye edilecek? " ifadesini kullanan Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Kimin FETÖ'cü olup olmadığına hukuk, adalet, milletin izzet-i nefsi, devletin ebedi yaşama azmi ve iradesi karar verecektir. Bu karara herkes zoruna ve gücüne gitse de hazım zorluğu çekse de hürmet ve riayet edecektir. Önüne gelene çamur atanlar, sosyal medyadan müfterilik yapanlar, yazılı ve görsel medya vasıtasıyla ona buna eften püften suç isnat edenler FETÖ'nün değirmenine su taşıyan ya kripto yüzlerdir ya da şuurunu kaybetmiş trol şebekelerinin klavyeşörleridir. Devlet konuşmaz, devlet tereddüt geçirmez, devlet gecikmez, devlet spekülasyona meyletmez, devlet tehdit etmez, devlet gereğini yapar, hem de yüreklice yapar, devlet caydırıcılık ve yaptırımlarını konuşturur, hiç kimse de susturamaz. Halen pek çok sayıda hain ABD ve Avrupa ülkelerinde cirit atmaktadır. Eğer, Pensilvanya'dan hain papaz, bir gece yarısı yiğit bir Türk evladı tarafından kafası çuvala geçirilip alınırsa, sonra da okyanustan ya uçarak ya gemiyle geçirilip Türk adaletinin önüne çıkarılırsa işte o zaman tüm proje sahiplerinin maskesi bir bir düşecektir. İşte o zaman milli vicdan derin bir nefes alacaktır. FETÖ demek, Pensilvanya demektir."

SİLİNDİR GİBİ EZİLMELİ

Türkiye'nin Afrin temizliğinden hemen sonra harekata devam iradesinin muhasım odakların keyif ve uykularını kaçırdığını belirten Bahçeli, "Menbiç, Ayn El Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseki, Cizire ya terörden kurtulmalı ve teröre destek veren ülkeler bu kokuşmuşluktan vazgeçmelidir ya da buralar silindir gibi ezilmeli, kurtuluş bizzat Türkiye tarafından sağlanmalıdır." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.