Hava Durumu

Fidel Castro'nun oğlu intihar etti

Küba basını, Kasım 2016'da hayatını kaybeden lider Fidel Castro'nun en büyük oğlu Fidel Angel Castro Diaz-Balart'ın intihar ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2018 08:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 08:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fidel Castro'nun oğlu intihar etti

Küba'nın resmi gazetesi Granma'nın haberinde, depresyon nedeniyle bir süre hastanede yattıktan sonra taburcu edilen ama ilaç tedavisine devam eden 68 yaşındaki Diaz-Balart bu sabah hayatını kaybetti. Basında yer alan haberlere göre, Fidelito (Küçük Fidel) olarak anılan Diaz-Balart, intihar etti. Castro'nun cenazesine ilişkin bilgilerin ailesi tarafından verileceği belirtildi. Küba'da 'Fidelito' olarak bilinen Castro, 1 Eylül 1949'da Castro'nun ilk eşi Mirta Diaz-Balart'la olan evliliğinden doğmuştu.

BİLİM İNSANIYDI

Sovyetler Birliği'nde eğitim gören bir bilim insanı olan Castro, ülkenin nükleer programı üzerinde çalışmıştı. Castro halen Küba hükümetinin bilimsel konulardaki danışmanlığını ve ülkenin Bilim Akademisi başkan yardımcılığını yapıyordu. Küba'da başbakanlık ve devlet başkanlığı görevini 1959'dan 2008'e kadar sürdüren Fidel Castro, 2016 yılında 90 yaşındayken hayata gözlerini yummuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.