Hava Durumu

Finlandiya eğitim sistemi Bursa Yönder Okulları'nda

Bursa Yönder Okulları ''Finlandiya Eğitim Sistemi Yönderde'' adlı konferansla Oulu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Kati Makıtalo'yu ağırladı.

Haber Giriş Tarihi: 04.09.2018 18:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.09.2018 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Finlandiya eğitim sistemi Bursa Yönder Okulları'nda

Finlandiya eğitim sisteminin irdelendiği konferansta ''Finlandiya Nasıl Başardı?'' sorusunun yanıtı arandı. Makitalo,  Finlandiya eğitim sisteminde okuma becerileri, bilim ve matematik kadar sosyal bilimler, görsel sanatlar, spor ve pratik becerilerin geliştirilmesinin de önemli olduğunu vurguladı.

Finlandiya eğitim sisteminin temelinde oyunla ve zevk alarak öğrenmenin var olduğunu ifade eden Makitalo ''Finli öğretmenler de, veliler de sayısal derslerdeki soyut kavramları öğretmenin en iyi yolunun müzik, drama ya da spor olduğunu düşünür. Akademik ve akademik olmayan öğrenme biçimleri arasında kurulan bu denge çocukların okuldaki mutluluğunu sağlamanın büyülü formülüdür" dedi.

Yönder Okulları'nın sisteminin Finlandiya Eğitim sistemi ile  'sadece akademik başarı değil sosyal başarının da gerekliliği ve çocuklara okulda keyifli, mutlu öğrenme ortamlarının sağlanması'' gibi temelde birçok noktada benzerlikler olduğunu ifade etti.

Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği konferansa gelen misafirler oturacak yer bulmakta zorlandılar.  Finlandiya Eğitim Sistemine dair soruları da cevapsız bırakmayan Kati MAKITALO yoğun ilgi gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.