Hava Durumu

'Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon 11 Ağustos'tan sonra başlayabilir'

Rusya medya organına konuşan bir Türk Silahlı Kuvvetleri kaynağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeniden gündeme getirdiği 'Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonun' Kurban Bayramı'nı takiben 11 Ağustos'tan sonra başlamasını beklediğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2019 17:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2019 17:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Fırat'ın doğusuna yönelik operasyon 11 Ağustos'tan sonra başlayabilir'

İsminin belirtilmesini istemeyen TSK'dan askeri kaynak Rus merkezli RİA Novosti haber ajansına, "Türk ordusu söz konusu askeri operasyona Kurban Bayramı'ndan sonra, yani 11 Ağustos'tan sonra başlayabilir" açıklamasında bulundu.

Kaynağın bu açıklaması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'nin kuzeydoğusunda YPG'nin kontrolünde bulunan bölgeye operasyon düzenleneceği yönündeki yeni demeçlerini izliyor.

Erdoğan Bursa'da İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılışında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı: "Biz Afrin'e girdik, Cerablus'a da girdik, biz El Bab'a da girdik. Şimdi de Fırat'ın doğusuna gireceğiz. Biz bunu Rusya'yla da paylaştık, Amerika'yla da paylaştık. Çünkü oralardan bize bu taciz atışları devam ettikçe bizim sessiz kalmamız mümkün değildir. Biz bir yere kadar sabrederiz. O sabrın bir sonu var."

Erdoğan'ın Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonu yeniden gündeme taşımış olmasına ilişkin ABD'den "Endişeliyiz" yorumu gelirken, Rusya'dan resmi bir açıklama henüz gelmiş değil.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.