Hava Durumu

Flaş gelişme! Başkonsolosluk konutu aranıyor...

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması olayıyla ilgili 11 Suudi yetkilinin İstanbul'daki konsolosluk konutuna gelmesinin ardından Türk inceleme ekibi de arama yapmak için konuta ulaştı.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2018 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Flaş gelişme! Başkonsolosluk konutu aranıyor...

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na iki hafta önce girmesinin ardından kendisinden haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili soruşturma sürüyor.

11 kişilik Suudi inceleme heyetinin başkonsolosa ait rezidansa gelmesinin ardından Türk polisi de konuta geldi.

Levent'teki başkonsolosluğa sivil plakalı araçlarla gelen Suudi yetkililer, araçlarıyla konsolosluk binasını çevreleyen bariyerlerin içine alındı. Sayısı onları bulan Türk polisi heyeti ise daha sonra konuta girişi yaptı.

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosu Muhammed el Uteybi'nin konutunda dün yapılamak istenen arama gerçekleşmemişti.

2 EKİM'DEN BERİ HABER ALINAMIYOR

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katkı veren ve aynı zamanda Washington Post gazetesinde yazılar yazan Cemal Kaşıkçı'dan, 2 Ekim Salı günü resmi işlemler için Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gittikten sonra bir daha haber alınamamıştı.

Emniyet kaynaklarınca yapılan değerlendirmede, Kaşıkçı'nın gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'ndan bir daha çıkmadığı teyit edilirken, başkonsolosluk binasında aynı saatlerde, 2 uçakla İstanbul'a gelen ve aralarında yetkililerin de yer aldığı 15 Suudi vatandaşının bulunduğu, bu kişilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndüklerinin belirlendiği kaydedilmişti.

BAŞKONSOLOS ÜLKESİNE DÖNMÜŞTÜ

Suudi Arabistan Başkonsolosu dün akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli bir uçakla ülkesine dönmüştü. Başkonsolos'un arama ve inceleme öncesinde ülkesine dönmesi tartışmalara sebep olmuştu

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.