Hava Durumu

Flaş gelişme... Türk askeri Menbiç'e giriyor!

ABD ile yapılan anlaşma çerçevesinde Türk askerinin Menbiç'in dış mahallerine girdiğini aktarıldı. Türk konvoyuna ABD helikopterlerinin eşlik ettiği de kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2018 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2018 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Flaş gelişme... Türk askeri Menbiç'e giriyor!

ABD ile Türkiye arasında üzerinde mutabakat sağlanan Menbiç haritası çerçevesinde Türk askerlerinin Menbiç'in dış mahallelerine girdiği belirtildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili TSK'dan da bir açıklama geldi. Açıklamada, "Daha önce mutabık kalınmış Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda, Fırat Kalkanı Harekât alanı ile Münbiç arasında kalan hatta TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından 18 Haziran 2018 tarihinden itibaren bağımsız devriye faaliyetlerine başlanmıştır" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun 4 Haziran'daki Washington ziyareti sırasında YPG'lilerin Suriye Menbiç'ten çekilmesini öngören Menbiç yol haritası üzerinde mutabakat sağlanmıştı.

Geçen hafta TSK'dan yapılan açıklamada da Türkiye ve ABD'den askeri yetkililerin 12-13 Haziran tarihlerinde Almanya'da toplanarak Menbiç yol haritası ve uygulama planı konusunda mutabakat sağladıkları belirtilmişti.    

Yerel kaynaklar bölgede Türk konvoyuna eş zamanlı olarak ABD helikopterlerinin havalandığını bildirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.