Hava Durumu

Flaş iddia! AK Parti'de 7 belediye başkanı daha...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği ile 6 belediye başkanının istifasının ardından gündemde yeni bir iddia daha var. O da 7 belediye başkanının daha gönderilmek istendiği yönünde...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2017 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2017 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Flaş iddia! AK Parti'de 7 belediye başkanı daha...

4'ü Büyükşehir 6 belediye başkanı art arda istifalarını sunmuşlardı. İstanbul, Niğde, Düzce, Bursa, Ankara belediye başkanlarının ardından en son istifa eden isim Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur oldu. Uğur pazartesi günü tehdit edildiğini belirtip, gözyaşları içinde görevden ayrıldığını açıkladı.

Ankara kulislerinde 7 ilde daha belediye başkanının görevden ayrılacakları yönünde... Kanal D'den Seçil Özer "Gaziantep, Antalya, Trabzon, Ordu, Uşak, Nevşehir, Afyonkarahisar Belediye Başkanlarının istifalarının isteneceği" iddialarının olduğunu aktardı.

TANRIKULU'DAN SORU ÖNERGESİ

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, art arda gelen istifaları Meclis'e taşıdı. Tanrıkulu,  Başbakan Binali Yıldırım'a, "İstifa etmek istemeyen ya da istifaya direnen belediye başkanları ile ailelerinin, yakınlarının tehdit edildikleri iddiaları doğru mu?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

7 ilde daha belediye başkanlarının istifasının isteneceği iddiaları doğru mudur?

Gaziantep, Antalya, Trabzon, Ordu, Uşak, Nevşehir, Afyonkarahisar belediye başkanlarının istifasının isteneceği iddiaları doğru mudur?

İddialar doğru ise görevlerinden istifa etmelerinin istenmesinin gerekçesi nedir?

İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir ve Niğde belediye başkanlarının istifa etmelerinin gerekçeleri nelerdir?

'İstifa et' talebine direnen belediye başkanlarının tavrını değiştirmemesi halinde haklarında ihraç sürecinin başlatılacağı iddiası doğru mudur?

İstifa etmek istemeyen ya da istifaya direnen belediye başkanları ile ailelerinin, yakınlarının tehdit edildikleri iddiaları doğru mudur? İddialar ile ilgili olarak başlatılan inceleme ve soruşturma var mıdır?

İstanbul ve Ankara Büyükşehir belediyelerinde 2002 - 2017 yılları arasında yıllar bazında Kasım ayı itibariyle tespit edilen yolsuzluk miktarı nedir? Yapılan yolsuzluklar ile ilgili olarak ne tür işlemler yapılacaktır?"

Referandumdan bazı illerde hayır oylarının beklenenin altında çıkması üzerine hükümet tarafından "metal yorgunluğu" dile getirilmiş ve ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş istifa etmişti. Niğde, Düzce belediye başkanlarının da istifalarının ardından, Ankara, Bursa, Balıkesir belediye başkanlarının da istifaları beklendi. Fakat bu 3 ismin görevi bırakması bu kadar çabuk olmadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı bir konuşmada, bu üç ismin de en yakın zamanda gereken kararı vermeleri gerektiğini belirtip "Aksi takdirde gereğini yaparız" demişti.

Bursa Belediye Başkanı Recep Altepe, ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur görevden ayrıldıklarını açıkladı.

En çok tartışılan ise Ahmet Edip Uğur'un açıklamaları oldu. Kendisine yönelik tehditler olduğunu söyleyen Uğur, "Tek endişem başladığımız projelerin yarım bırakılarak insanlarımızın beklentilerinin boşa bırakılmasıdır. Bundan önce veda ve vefa vurgusu yapmıştım. Şimdi bütün varlığımla külli iradeye teslim olarak cüzzi irade ile milletime vefa gösteriyorum. Partime ve başkanlık görevime burada veda ediyorum. İnancım ve itikadım gereği olanda hayır vardır. Üzgünüm, kırgınım ama huzurluyum. Çünkü vicdan rahatlığı ile bu kararı almış bulunuyorum. Bugüne kadar aldığım görevlerde hemşehrilerime hizmet etme gayretinde oldum." şeklinde konuştu.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.