Hava Durumu

Fransa'da olay yaratan kitap! 'First Lady her işe karışıyor'

Fransa'da First Lady Brigitte Macron hakkında yayımlanan bir kitap ülkenin gündemine oturdu. First Lady'nin yönetimde sanılandan çok daha etkili olduğu, sabah bir karar alan Macron'un akşam fikrini değiştirdiği belirtiliyor.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 09:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fransa'da olay yaratan kitap! 'First Lady her işe karışıyor'

Daily Telegraph'ın haberine göre La Parisien dergisinden gazeteciler Ava Djamashidi ve Nathaniel Schuk'un yazdığı "Madame La Presidente" adlı kitapta, First Lady ve eşinin etrafındaki yardımcılar arasında bir rekabet yaşanıyor.

Kitapta yer alan ve "çok yakın bir arkadaşa" dayandırılan bilgiye göre Élysée Sarayı'nda Macron'un yakın çevresindeki yardımcıları, First Lady'nin cumhurbaşkanı üzerindeki etkisinden o kadar rahatsız ki "ölmesini bile hayal ediyorlar."

Kitapta "First Lady, beyninin sağ tarafı. Élysée Sarayı'nın kapıları kapanır kapanmaz ona danışıyor" ifadeleri yer alıyor.

Kitapta ayrıca Brigitte Macron'un Eğitim Bakanlığı görevine Michel Blanquer'in getirilmesinde rol oynadığı ve Macron'un istifa eden Çevre Bakanı Nicolas Hulot'u kabul etmemesini sağladığı belirtiliyor.

Dün piyasa çıkan kitapta, "Yardımcılar bir kadınla rekabet etmeye alışkın değiller. Gündüz Macron'a bir karar aldırıyorlar, akşamına kabul etmediğini söylüyor ve ertesi gün yine fikrini değiştiriyor" ifadeleri de yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.