Hava Durumu

Fransa'ya tokat gibi yanıt: 'Ders veremezler'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Soçi'deki Suriye zirvesine katılan terörist Mihraç Ural için, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk. Rusya'dan tutuklanmasını ve iadesini istedik" dedi. Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un açıklamasına da sert yanıt verdi.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2018 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2018 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Fransa'ya tokat gibi yanıt: 'Ders veremezler'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Suriye zirvesini değerlendirdi. Zirvenin başarılı geçtiğini belirten Çavuşoğlu, "Türkiye olarak istediklerimiz bildirgede yer aldı" dedi.  Mevlüt Çavuşoğlu, Mihraç Ural'ın zirveye katılmasıyla ilgili, "Rusya'nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Tepkimizi ortaya koyduk, Rusya'dan bu teröristin tutuklanmasını ve iadesini istedik. Rusya çalışmasını yapıyor" açıklamasını yaptı.

SAHTE KİMLİKLE KATILMIŞ

Çavuşoğlu, terörist Mihraç Ural'ın sahte belgelerle Soçi Kongresi'ne katıldığını söyledi. THKP-C Acilciler lideri Mihraç Ural, 2013 yılında Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde düzenlenen bombalı saldırının sanığı olarak aranıyor. Saldırıda 52 kişi hayatını kaybetmişti.

MACRON'UN AFRİN AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Afrin açıklamasına da tepki gösterdi. Çavuşoğlu, "Fransızlar bu konuda bize ders veremez. Bu bir işgal değildir" ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkesinin medyasına verdiği röportajda Türkiye'nin Afrin operasyonunun terörle mücadele odaklı olması gerektiğini ve bir 'işgal operasyonuna' dönüşmemesi gerektiğini söylemişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.