Hava Durumu

Frutti Extra Bursaspor, Türk Telekom'a konuk olacak!

BSL'deki ilk sezonunda herkesi şaşırtan Frutti Extra Bursaspor yarın saat 17:30'da Türk Telekom'a konuk olacak. Bursa ekibi lig maçlarında hiç yenilmediği rakibi önünde bu serisini korumaya çalışacak.

Haber Giriş Tarihi: 07.12.2019 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Frutti Extra Bursaspor, Türk Telekom'a konuk olacak!

Ali ŞAHİN

ING Basketbol Süper Ligi'nde herkesi şaşırtan bir performansla başlayan ve hedefini Play-off olarak güncelleyen Frutti Extra Bursaspor yarın 11. maçında Türk Telekom'a konuk olacak. Ankara Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma saat 17:30'da başlayacak. İki takım için de kritik öneme sahip mücadele TivibuSpor 2'den yayınlanacak. Karşılaşmada Mehmet Keseratar, Fatih Arslanoğlu ve Sinem Tetik düdük çalacak.

5 KEZ KAZANDI

BSL'deki ilk sezonunda en düşük bütçeli 2. takım olmasına karşın özellikle yabancı oyuncuların performansıyla otoriteleri şaşırtan Frutti Extra Bursaspor 10. Haftayı 5 galibiyetle 8. Sırada tamamlamıştı. Sahasında TOFAŞ ve Arel Üniversitesi Büyükçekmece'yi yenen Potanın Timsahları deplasmanda ise Darüşşafaka, OGM Orman ve Sigortam.net İTÜ Basket'i devirdi. Yeşil Beyazlılar son maçında ise Sahasında Gaziantep'e 106-87 mağlup oldu.

AVRUPA'DA BAŞKA

Türkiye'yi FIBA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ekiplerden olan Türk Telekom ise BSL'ye Galatasaray ve Afyon Belediye zaferleriyle başlasa da daha sonra oynadığı 8 maçta sadece 1 kez kazanabildi. Ankara ekibi son olarak Arel Üniversitesi Büyükçekmece'ye yenilerek mağlubiyet serisini 5 maça çıkardı ve 10. Haftayı 13. Sırada geçti. BSL'nin aksine Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir görüntü sergileyen Türk Telekom 7 Avrupa maçında 2 kez kaybetti.

7. RANDEVU

Bugün oynanacak maçla birlikte iki takım ilk defa Süper Lig'de karşı karşıya gelecek. Daha önce 1'i hazırlık, 1'i Federasyon Kupası ve 4'ü de TBL olmak üzere 6 kez karşılaşan Türk Telekom-Frutti Extra Bursaspor rekabetinde Potanın Tİmsahlarının ciddi bir üstünlüğü bulunuyor. Bursaspor Başkent ekibi, Yeşil Beyazlılar'a karşı sadece 24 Eylül 2016'da oynanan Federasyon Kupası maçını uzatmalarda 99-96 kazanırken diğer müsabakaların tamamında rakibine yenildi.

YEDİKLERİ ATTIKLARINDAN ÇOK

İki takım için de ilk yarı hedefleri açısından kritik öneme sahip karşılaşma öncesi oynanan 10 maçta Frutti Extra Bursaspor ortalama 75 sayı atarken 79,4 sayı yedi. Başken ekibi ise 78,8 sayı ortalaması yakalarken potasında ortalama 80,8 sayı gördü. İlk 10 haftada yerli rotasyonundan verim alamayan Potanın Timsahları'nı Allerik Freeman ve Chiris Jones ikilisi sırtladı. Türk Telekom'un en skorer isimleri ise Mustapha Fall ve Nicolas Johnson oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.