Hava Durumu

Galatasaray'da goller Sofiane Feghouli'den...

Süper Lig'in 11. hafta mücadelesinde Galatasaray, 21. dakikada Ömer Bayram'ın ve 43. dakikada Sofiane Feghouli'nin attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup etti.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2019 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2019 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Galatasaray'da goller Sofiane Feghouli'den...

Real Madrid faciasının ardından dün Antep'te başarılı bir Galatasaray sahadaydı. Fatih Terim, ilk 11'de bu kez 4 yerliyi oynattı; Sarı-Kırmızılılar özellikle ilk yarıda beklenen futbolu sergileyip galibiyete ulaştı.

YERLİ KADRO

Çarşamba günü Santiago Bernabeu'da Real Madrid'e 6-0 yenilen, farklı sonuçtan çok oynadığı ruhsuz futbolla taraftarını kahreden Galatasaray, Gaziantep'te ayağa kalktı. Zorlu maçtan sadece 3 gün sonra bir başka deplasmana giden Sarı- Kırmızılılar'da, bu kez farklı bir 11 sahadaydı. Fatih hoca, Emre Taşdemir, Ahmet Çalık, Ömer Bayram, Adem Büyük gibi yerlilere formayı teslim etti. Nzonzi, Seri, Nagatomo ve Ryan Babel'i kesti. Kadrodaki değişim, karşılaşmanın ilk dakikasından itibaren meyvelerini verdi.

TEMPO VE MÜCADELE...

Bu sezon belki de ilk kez beklenen mücadeleyi ortaya koyup, tempo yapan Sarı- Kırmızılılar, çok iyi oynadığı devreyi 2-0 önde kapattı. İkinci devrede oyunu biraz daha rölantiye alan Galatasaray, yine de rakip kalede önemli pozisyonlar yakaladı. Kritik deplasmandan önemli bir galibiyet çıkaran Aslan, milli araya rahatlayarak girdi.

Üst üste ikinci lig maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray, puanını 19'a yükseltirken Gaziantep FK ise iki maç sonra ilk yenilgisini aldı ve 15 puanda kaldı.

KIRAN KIRANA MAÇ

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Gaziantep FK maçının ardından yaptığı açıklamada, "Sonuna kadar kıran kırana geçen bir maçtı" dedi. Gaziantep deplasmanında yerli oyunculara şans vermesiyle ilgili bir soru üzerine Terim, "Bunu yerli ve yabancıya bağlamamak lazım. Bize Galatasaray'da formayı alınca bırakmamayı öğrettiler. O forma için mücadele etmeyi öğrettiler. Biz de formayı alanların bırakmamasını diliyoruz. Onun için formayı alan, bırakmama adına böyle bir mücadele göstermiş olabilir." diye konuştu. Özellikle ilk yarı istedikleri Galatasaray'a yakın bir mücadele olduğuna dikkati çeken tecrübeli teknik adam, "Bazı oyuncuları yorulana kadar, bunların başında Ömer Bayram geliyor, hiç çıkarmak istemedim ama mecburen oyundan aldım. Çok ciddi ve disiplinli oynadılar. İlk yarıda hiç pozisyon verdiğimizi hatırlamıyorum. İkinci yarıda iyi çıkışlar oldu. Çabuk hücumlar bulduk. Neye yoruyorum, buna bir espriyle karşılık vereyim, her halde Real Madrid maçında Gaziantep'i düşünüyorlardı." ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.