Hava Durumu

Galatasaray zirveyi sevdi! Goller art arda geldi

Galatasaray, Süper Lig'in 27. haftasında BB Erzurumspor'u Mostafa Mohamed'in kaydettiği gollerle 2-0 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü. Galibiyet serisi 8 maça çıkaran sar-kırmızılıların puanı 57'ye yükseldi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2021 21:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2021 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Galatasaray zirveyi sevdi! Goller art arda geldi

Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray ile Erzurumspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılı takım 2-0 kazanarak hem liderliğini sürdürdü hem de galibiyet serisini 8 maça yükseltti.

Galatasaray'ın galibiyet gollerini 38 ve 45. dakikalarda Mostafa Mohamed kaydetti. Mısırlı golcü 5. maçında 5. golünü atarken Galatasaray formasıyla çıktığı lig maçlarında sadece Alanyaspor'u boş geçmiş oldu.

Bu sonucun ardından lider Galatasaray 57 puana yükselirken, Erzurumspor da 25 puanda kaldı. Sarı-kırmızılı takım, Çarşamba günü Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşacak. Erzurumspor ise sahasında Karagümrük'ü konuk edecek.

Kasımpaşa karşılaşmasında yoğun kar yağışı ve temizleme çalışmalarında bozulan zemin, BB Erzurumspor maçında da etkisini gösterdi.

MOSTAFA MOHAMED GOLLERİNE DEVAM ETTİ!

Galatasaray çıktığı 5. lig maçında 5. golünü atan Mostafa Mohamed, 38. dakikada gol perdesini açtı. Ömer Bayram'ın sol kanattan yaptığı ortaya Onyekuru kafa vuruşu yaptı. Kaleci Göktuğ'dan dönen top Mostafa'nın önüne düştü. Mısırlı golcü kaleye çektiği şutta topu filelere göndererek skoru 1-0 yaptı.

45. dakikada ise sosyal medyada da epeyce konuşulan gol geldi. Mısırlı golcü, savunmanın arkasına gönderilen topta Arda Turan ofsayt için hareketlenmedi ancak pozisyonu takip eden Mostafa altı pas içerisinde çektiği şutta topu üst direğe çarptırarak filelere gönderdi.

EMRE KILINÇ'IN GOLÜ VAR'A TAKILDI

Dakikalar 65'i gösterdiğinde Galatasaraylı futbolcular 3. gol sevinci yaşadı ancak bu sevinç kısa sürdü. VAR odasından yapılan uyarı sonrasında Mete Kalkavan pozisyonu ekrandan izleyip Onyekuru'nun topa koluyla müdahale ettiğine karar verdi.

RADAMEL FALCAO GERİ DÖNDÜ

Galatasaray'da Fatih Terim, 86. dakikada Mostafa Mohamed'in yerine Radamel Falcao'yu oyuna sürdü. Bu sezon 8 maçta forma giyen ve 5 gol kaydeden Radamel Falcao, 2 Ocak'taki Antalyaspor maçından sonra ilk kez süre aldı.

Kolombiyalı oyuncu son golünü 24 Ekim'deki Erzurumspor maçında kaydetmişti. Falcao ilk yarıdaki Erzurumspor maçından sonra Süper Lig'de toplam sadece 37 dakika forma giyebilmişti.

SERİLER DEVAM ETTİ

Ligin en formda takımı olan ve liderlik koltuğunda oturan Galatasaray 8'de 8 yaparken, iç sahadaki formunu da sürdürdü.

Sarı-kırmızılı takım 19 Ekim'deki Alanyaspor yenilgisinin ardından oynadığı 10 lig maçında 8 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

GALATASARAY 2-0 ERZURUMSPOR

73′ Erzurumspor tehlikeli geldi. Aatif'ın ceza sahasına girip çektiği şutta kaleci Muslera mutlak golü engelledi.

GOL İPTAL! 65′ Galatasaray, Emre Kılınç ile 3. gol sevinci yaşadığı ancak VAR odasından gelen uyarı sonrasında hakem Mete Kalkavan, pozisyonu ekrandan izleyip Onyekuru'nun topa elle müdahale ettiğini belirterek golü iptal etti.

61′ Galatasaray kendi yarı sahasında bir top kaybı daha yaptı ve etkili Erzurumspor atağına dönüştü. Rashani ceza sahasına girip pasını Gomes'e aktarmak istedi ancak top arkasında kaldı.

60′ Aatif baskıyla Marcao'dan topu kazandı ancak ceza sahası dışından çektiği şut auta gitti.

46′ Maçta ikinci yarı başladı.

Karşılaşmada ilk yarı Galatasaray'ın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

GOL! 45′ Yine Mostafa Mohamed! Galatasaray devrenin son dakikasında Mısırlı golcüsüyle farkı 2'ye çıkardı: 2-0. Savunmanın arkasına gönderilen topta Arda Turan ofsayt için hareketlenmedi ancak pozisyonu takip eden Mostafa altı pas içerisinde çektiği şutta topu üst direğe çarptırarak filelere gönderdi.

40′ Galatasaray 2. gole çok yaklaştı ancak Arda Turan şutunda direğe takıldı!

GOL! 38′ Galatasaray 1-0 öne geçti! Ömer Bayram'ın sol kanattan yaptığı ortaya Onyekuru kafa vuruşu yaptı. Kaleci Göktuğ'dan dönen top Mostafa'nın önüne düştü. Mısırlı golcü kaleye çektiği şutta topu filelere gönderdi.

36′ Mostafa ceza sahasında topu önüne alıp kaleyi görür görmez şutunu çekti. Kaleye tehlikeli giden top auta çıktı.

18′ Hızlı gelişen Erzurumspor atağında sağ kanattan hareketlenen Butko içeriye çevirdi Gomes bekletmeden vurdu top Muslera'da kaldı.

11′ Galatasaray rakip sahada paslarla tehlikeli pozisyon arıyor. Karşılaşmada tempo düşük seyrediyor...

1′ Karşılaşma Mostafa'nın vuruşula başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.