Hava Durumu

'Gasp edildim' oyunu Jandarmaya takıldı!

Konya-Gebze arasında et nakliyatı yapan bir firmaya ait tırın sürücüsü, taşıdığı 22 ton etin çalındığını öne sürerek jandarmaya ihbarda bulundu. Yapılan araştırmada sürücünün yalan söylediği, başka bir şahısla iş birliği yaptığı ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Gasp edildim' oyunu Jandarmaya takıldı!

Bursa'da 22 ton eti çalabilmek için kendisine gasp süsü veren şüphelinin oyunu, jandarmaya takıldı. Edinilen bilgiye göre, Konya-Gebze arasında et nakliyatı yapan bir firmaya ait tırın sürücüsü M.H.D. bayıltılarak taşıdığı 22 ton etin gasp edildiğini belirterek jandarma ekiplerine ihbarda bulundu.

TIRDA İNCELEME YAPILDI

Tırın içinde yapılan aramada pamuk, eter gibi malzemeler bulundu fakat tır şoförünün sağlık kontrolünde ve adli tıptan alınan raporunda uyuşturucu ve bayıltıcı etkisi olan herhangi bir madde kullanılmadığı belirlendi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞTİRİLDİ

Bunun üzerine tırın yüklendiği Konya'daki et firmasından itibaren yol güzergâhındaki kamera kayıtları ile plaka tanıma sistemi kayıtları incelendi. Araştırmalar neticesinde tır şoförünün verdiği bilgilerin tutarsız olduğu ortaya çıktı. Ayrıca söz konusu tıra yolda başka bir kişinin daha bindiği tespit edildi. Araştırma sonucunda ikinci şahsın M.K.B. olduğu öğrenildi. Tır şoförü M.H.D. ve M.K.B.'nin Bursa'ya kadar beraber seyahat ettikleri, daha sonra M.K.B.'nin İstanbul'a gittiği ortaya çıktı.

İTİRAF ETTİLER

Şüpheli M.K.B., ekipler tarafından yapılan takip sonrasında İstanbul'da üzerinde 115 Bin TL ile yakalanarak Bursa'ya getirildi. Jandarma tarafından olayın tüm yönleriyle tespit edilmesi ile şüpheliler olayı birlikte planladıklarını ve gasp süsü vermek istediklerini itiraf etti. Şüphelilerin piyasada kilogramı 30-35 TL olan etleri, kilogramı 12-13 TL'ye sattıkları tespit edildi.

Şüpheli şahıslarla birlikte etleri satın alan, satışına aracılık eden tüm şahıslar gözaltına alındı. M.K.B. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.