Hava Durumu

Gaz kesme TOFAŞ!

EuroCup'ta tarihinin en iyi sezonunu geçiren ve 2'de 2 ile yoluna devam eden TOFAŞ, sahasında kaybetmeyen Juventut Badolana'ya konuk olacak. Zorlu karşılaşma yarın TSİ 22.45'te oynanacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.01.2020 16:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.01.2020 16:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gaz kesme TOFAŞ!

Ali ŞAHİN

Bu sezon 7Days EuroCup'ta fırtına gibi esen TOFAŞ TOP 16 turu 3. maçında İspanyol ekibi Juventut Badalona'ya konuk olacak. Palau Olimpic de Badolana'da oynanacak karşılaşma TSİ 22.45'te oynanacak ve S Sport +'dan naklen yayınlanacak. Andorra önünde takımını yalnız bırakan Koç Orhun Ene'nin yanı sıra sakatlıkları iyileşen DJ White, Matt Lojeski ve Sammy Mejia takımdaki yerini alırken Gribal enfeksiyon geçiren barış Ermiş kafilede yer almayacak. Rion Brown ise statü gereği oynayamayacak.

SAVUNMA KOZU

TOP 16'ya 2'de 2 ile başlayan TOFAŞ bugünkü karşılaşmayı da kazanması durumunda çeyrek final için büyük bir avantajı cebine koyacak. TOP 16'da yenilgisiz 2 ekipten biri olan Mavi Yeşilliler'in en büyük kozu ise yine savunması olacak. Zorlu karşılaşmayı Petri Mantyla, Mario Majkic ve Vasiliki Tsaroucha hakem üçlüsü yönetecek.

LİGDE İSTİKRARSIZ

Bu sezon 7Days EuroCup normal sezonda çıktığı 10 maçta 5 galibiyet 5 de yenilgi alan İspanyol ekibi C Grubunu averajla 4. Sırada tamamlayarak adını TOP 16'ya yazdırdı. TOP 16'daki ilk maçında Andorra'yı 90-87 yenen Badolana ardından Malaga'ya ise 90-84 yenildi. Bu sezon İspanya ABC Ligi'nde inişli çıkışlı bir grafik çizen Badolana 18 maçta 8 kez kazanabildi. İspanyol ekibi bu 8 zaferin 7'sini ise 5 ve 11. Haftalar arasında 7'de 7 yaparak elde etti.

SAHASINDA YENİLMİYOR

Bu sezon Avrupa'da çıktığı 6 iç saha maçının tamamını kazanan İspanyol ekibi bu istatistiği ile dikkat çekti. Badolana bu kulvarda deplasmanda oynadığı bütün maçları da kaybederek ilginç bir seri yakalardı. Nicos Zizis gibi tecrübeli bir ismi kadrosunda bulunduran İspanyol ekibinde en iyi istatistikler ise Klamen Prepelic ve Alen Omic ikilisinde. Takımın kadrosunda ayrıca Daruşşafaka ile Euroleague'de de boy gösteren 32 yaşındaki Luke Harangody de mevcut.  

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.