Hava Durumu

Gazeteci suikastı koltuğundan etti! Başbakan istifa ediyor

Malta'da araştırmacı gazeteci Daphne Caruana Galizia suikastındaki cezasızlık nedeniyle bir süredir istifası istenen Başbakan Joseph Muscat, yeni yılda görevi bırakacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2019 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2019 10:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gazeteci suikastı koltuğundan etti! Başbakan istifa ediyor

BBC'nin haberine göre ulusal televizyon kanalında açıklama yapan Muscat, 12 Ocak'ta iktidardaki İşçi Partisi'ne yerine gelecek kişiyi seçmek için gerekli süreci başlatmalarını isteyeceğini söyledi.

Galizia, Başbakan Muscat ve eşini de Panama Belgeleri skandalına karışmakla suçlamıştı.

Ne olmuştu?

Araştırmacı gazeteci Galizia, blog yazılarında Malta Başbakanı Joseph Muscat'ın eski yardımcısı olan Keith Schembri ve Turizm Bakanı Konrad Mizzi'yi yolsuzlukla suçlamış ancak iki siyasetçi de iddiaları reddetmişti.

53 yaşındaki Galizia, 16 Ekim 2017'de Mosta kenti yakınlarındaki evinden ayrıldıktan kısa bir süre sonra, aracına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybetmişti.

Maltalı iş insanı Yorgen Fenech'in suikastla bağlantılı olarak önceki hafta tutuklanmasının ardından soruşturma yeniden yoğunluk kazandı.

Kısa süre önce aile şirketinden istifa eden ve lüks yatıyla Malta'dan ayrılırken yakalanan Fenech'in, Schembri ile iş bağlantıları olduğu iddia ediliyor. Fenech'in de olayla ilgili bilgi verme karşılığında af talep ettiği bildirildi.

Ölümünden kısa bir süre önce Galizia'ya sızdırılan belgeler, hükümetin Schembri'nin sahibi olduğu enerji şirketi Electrogas'a büyük bir enerji santralinin işletmesini verdiğini gösteriyordu.

Cinayete için aracı olduğu iddia edilen Melvin Theuma geçen hafta Cumhurbaşkanı'nın kararıyla affa uğradı. Theuma, suikast sonrası tutuklanan 5 kişiden biriydi.

Başbakan Muscat ise Parlamento'da yaptığı açıklamada, cinayet hakkında bilgi vermesi karşılığında Theuma'ya dokunulmazlık verildiğini söylemişti.

Cezasızlığa yönelik protestoların ardından Muscat'ın eski yardımcısı olan Keith Schembri ve Turizm Bakanı Konrad Mizzi geçtiğimiz hafta  istifa etmişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.