Hava Durumu

Gaziantep'te 70 asker zehirlendi

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 70 asker, gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavileri tamamlanan bazı askerlerin taburcu edildiği öğrenildi.

Haber Giriş Tarihi: 26.12.2017 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 26.12.2017 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gaziantep'te 70 asker zehirlendi

106. Topçu Alay Komutanlığında görevli askerlerin bir kısmı dün akşam yemeğinin ardından rahatsızlandı. Bulantı, kusma, baş dönmesi şikâyetleri görülen askerler İslahiye Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle tedavi gören askerlerden bazıları taburcu edildi.

Kaymakam Ramazan Yıldırım, hastane yetkililerden aldığı bilgiye göre askerlerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını, tedavisi bitenlerin taburcu edildiğini söyledi. Yıldırım, olayın nedeninin araştırıldığını kaydetti.

BİR ASKER HAYATINI KAYBETMİŞTİ!

Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda geçen mayıs ve haziran aylarında da gıda zehirlenmeleri yaşanmış, binin üzerinde asker zehirlenmiş, Er Hüsnü Özel ise yaşamını yitirmişti.

Zehirlenmelere ilişkin rapor geçen günlerde yayımlanmış ve zehirlenmeye yol açan hindi etinin sıcak suda çözdürüldükten sonra oda sıcaklığında 27 saat bekletildiği öne sürülmüştü. Ayrıca, kışlaya yemek temin eden Rota firmasına ihale yasakları gelmişti.

Geçen hafta da Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Deniz Kuvvetleri'nin ihtiyacı için alınan kavurma konservelerinin 4 bin 50 kilogramında at eti tespit edildiğini açıklamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.