Hava Durumu

Gemlik Play-Off'u garantiledi

Bornova Bossan'ı deplasmanda 65-63 yenen Gemlik Basketbol TB2L'de bitime 6 hafta kala play-off'u garantiledi.

Haber Giriş Tarihi: 11.02.2019 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.02.2019 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gemlik Play-Off'u garantiledi

-Tuğba Öz-

TB2L'deki tek Bursa tamsilcisi olan Gemlik Basketbol 16. haftada İzmir Atatürk Spor Kompleksinde Bornova Bossan'a konuk oldu. Maça oldukça iyi başlayan Gemlik ekibi ilk çeyreği de 19-11 önde tamamladı. Ev sahibi ekip 2. Çeyreğin başlamasıyla etkili bir oyun ortaya koyarken maça da yeniden ortak oldu. Gemlik ekibi çeyrek sonunda daha az hata yapan taraf olurken soyunma odasına da 33-29 önde gitti.

FARK ERİDİ

Maçın ikinci yarısına 4 sayılık avantajla başlayan Gemlik ekibi dengede geçen ve farkın korunduğu 3. Çeyreği de 49-44 önde geçti. 4. çeyrekte maç temposunun üzerine çıkan Gemlik Basketbol son 2 dakikaya girilirken farkı 11 sayıya kadar çıkardı. Kalan kısa sürede iyi bir reaksiyon gösteren ev sahibi ekip ise 30 saniye kala Berkay ile bulduğu basketin ardından farkı 1 sayıya çekti. (63-64)

EKİN KAÇIRDI

Büyük çekişmeye sahne olan son anlarda serbest atış çizgisinden 1 sayı daha bulan Gemlik 6 saniye kala durumu 63-65 yaptı. Bornove ekibi son hücumda Ekin ile skor bulamadı ve Gemlik Basketbol maçı 65-63 kazandı. Bursa ekibinde Recep Solak 18 sayı 6 Ribaundla takımın en etki iilsmi olurken Yasin de 11 sayı 10 ribaund ile double double yaptı. Gemlik Basketbol bu zaferle 7. galibiyetini alırken normal sezonun bitimine 6 hafta kala paly-off'a yükselmeyi garantiledi.

'EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ'

Karşılaşmanın ardından galibiyeti değerlendiren Gemlik Basketbol Başkanı Berkay Bulut, salon sporlarında ilçeyi Türkiye genelinde mütevazi bir bütçe en iyi şekilde temsil ettiklerini belirtirken "Basketbolda Bornova Bossan karşısında galip gelerek ligin bitmesine 6 hafta kala  play-off  oynamayı garantiledik. Voleybol branşında da son 2 haftaya girerken tekrar 2019-2020 sezonunda Türkiye Voleybol 2. Ligi'nde mücadele etme hakkını kazandık. İlçemizi 1.amatör kümede temsil eden Gemlikspor ve Vefa Spor şampiyon olarak Süper Küme'ye yükseldiler. Bu başarılarda emeği geçen herkese kutlarız" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.