Hava Durumu

'Gençler için büyük bir şans!'

Basketbol Milli Takımı'nın aday kadrosunda yer alan TOFAŞ'lı Muhsin Yaşar medya gününde yaptığı açıklamada Hollanda ve İsveç maçlarının genç oyuncular için büyük bir şans olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2020 14:23
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2020 14:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Gençler için büyük bir şans!'

2021 Avrupa Basketbol şampiyonası elemeleri için parkeye çıkmaya hazırlanan A Milli Basketbol takımı idmanlarını sürdürürken genç oyuncular da gelecek için umutlu konuştu. NBA oyuncularının yanı sıra bir çok Euroleague oyuncusunun da yer almayacağı ilk eleme maçlarında aday kadroya davet edilen TOFAŞ'ın genç oyuncusu düzenlenen medya gününde soruları yanıtladı.

'BAŞLANGIÇ ÖNEMLİ'

Turnuvalarda ilk maçların oldukça önemli olduğunu söyleyen Muhsin Yaşar, "Hollanda maçı için Ankara'da iyi bir atmosfer olacak. Buradaki milli maçlarda salon hep doluyor. İlk maçı kazanıp morallenmek ve İsveç'i de yenmek istiyoruz. İsveç maçını da kazanırsak gruptan çıkma adına büyük bir adım atacağımızı düşünüyorum. İki maçı da kazanırsak büyük bir avantaj sağlarız. Grubu Hırvatistan'ın önünde ya da ardında bitireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'HERKES EKSİK'

NBA'deki oyuncuların kadroda bulunmamasının genç oyuncuların kendilerini göstermeleri adına fırsat olduğunu söyleyen Muhsin, "Onların eksikliğini illaki hissedeceğiz ama Hırvatistan'da da önemli eksikler var. Bu bence bizim için bir şans. İlk kez bir resmi maça çıkabilirim. Diğer arkadaşlar için de aynı durum geçerli. Kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Bu kadro da gayet güçlü" dedi.

'HEDEF TOKYO'

Grupta 2'de 2 yapıp yazın düzenlenecek olimpiyat elemelerine moralli gitmek istediklerini belirten genç basketbolcu "Yazın NBA oyuncuları da gelecektir. Onlarla daha da güçlenip iyi bir hazırlık süreci geçirip Tokyo'daki olimpiyatlara katılmak istiyoruz" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.