Hava Durumu

Genco Erkal, Rutkay Aziz, Şener Şen... Usta oyuncular Bursa'ya geliyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin bu yıl 7'ncisini düzenleyeceği Nilüfer Tiyatro Festivali 9 Mart'ta başlıyor. Festivalde Haluk Bilginer, Genco Erkal, Rutkay Aziz ve Şener Şen gibi usta oyuncular sahne alacak.

Haber Giriş Tarihi: 21.02.2019 18:36
Haber Güncellenme Tarihi: 21.02.2019 18:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Genco Erkal, Rutkay Aziz, Şener Şen... Usta oyuncular Bursa'ya geliyor!

Tiyatro tutkunlarının büyük bir heyecanla beklediği 7. Nilüfer Tiyatro Festivali'nin programını, Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Nilüfer Belediyesi Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi Ayşe Selen Sahnesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Koordinatörü Feza Soysal, Nilüfer Belediyesi Başkan Koordinatörü Hande Koç, Nilüfer Belediyesi Tiyatro Müdürü Barış Ayas ile Nilüfer Kent Tiyatrosu oyuncuları da yer aldı. 

Bu yıl, 'Sonra Açılacak Perde' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, sanatseverlere bir de müjde verdi. Festivalin, daha önce iki yılda bir düzenlendiğini ifade eden Bozbey, yoğun talep üzerine Nilüfer Tiyatro Festivali'nin artık her yıl düzenleneceğini söyledi. Bozbey, "Festivali, daha önce iki yılda bir Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumuyla dönüşümlü olarak düzenliyorduk. Ancak kentteki sanat olaylarının neredeyse artık yalnızca Nilüferle sınırlı kalıyor oluşu ve Bursa halkının talepleri dolayısıyla, bu yıldan başlayarak artık her yıl festivalle kenti buluşturacağız" dedi. 

Nilüfer Tiyatro Festivali'nin 9-27 Mart tarihleri arasında gerçekleşeceğini açıklayan Bozbey, 19 gün boyunca Bursalı sanatseverleri, tiyatronun usta isimleriyle buluşturacaklarını vurguladı. 
7. Nilüfer Tiyatro Festivali'nin, 'Beni Bekleme Kaptan' isimli oyunun dünya prömiyeriyle sanatseverlere merhaba diyeceğini belirten Başkan Bozbey, "Prof. Dr. Beliz Güçbilmez'in yazdığı, yönetmenliğini Uluç Esen'in üstlendiği Nâzım Hikmet'in hayatını konu alan 'Beni Bekleme Kaptan' adlı oyunu, Nilüfer Kent Tiyatromuzun oyuncuları sahneleyecek. Açılışa, fotoğrafçı Muammer Yanmaz'ın, tiyatro sanatçılarına bir saygı niteliğinde olan "40 Ayna" sergisi de, ayrı bir değer katacak" şeklinde konuştu. 

7. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde Haluk Bilginer, Genco Erkal, Rutkay Aziz ve Şener Şen gibi Türk tiyatrosunun ünlü isimlerinin sahne alacağını açıklayan Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey şöyle devam etti:  "Nilüfer Tiyatro Festivali'nde Zengin Mutfağı adlı oyunla Şener Şen 11 Mart'ta Merinos AKKM'de, Genco Erkal "Merhaba" adlı oyunla 17-18 Mart'ta Merinos AKKM'de, Rutkay Aziz "1984 Büyük Gözaltı" adlı oyunla 20 Mart'ta Nâzım Hikmet Kültürevi'nde, Haluk Bilginer de "Kral Lear "adlı oyunla 24 Mart'ta Merinos AKKM'de tiyatro tutkunlarının karşısına çıkacak. Festivalde toplam, 23 tiyatro ekibini konuk edeceğiz. Toplam 31 temsilin gerçekleşeceği festivalimizde tiyatronun tanınması ve yaygınlaşması adına düzenlediğimiz 6 adet atölyemiz ve oyun sonraları ekiplerle söyleşilerimiz de olacak. 7. Tiyatro Festivali'nin kapanış galası, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde, özel bir programla gerçekleşecek." 

Tiyatro festivalini, 2020'den itibaren Bursa'nın 17 ilçesine yayacaklarını belirten Başkan Mustafa Bozbey, "Festivalimizi, sadece Nilüfer'le sınırlamayacağız. Gerektiğinde mobil sahnelerle, diğer 16 ilçemizde de insanlarımız tiyatroyla tanışmış olacak. 'Sonra Açılacak Perde' sloganımızdaki gibi sonra perde, kalan 16 ilçede de açılacak" şeklinde konuştu. Nilüfer Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, tüm Bursalılar'ı 7. Nilüfer Tiyatro Festivali'ne davet etti. 

Bilet satışları 27 Şubatta 

7. Nilüfer Tiyatro Festivali'nde oyunlar, Nâzım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Yüzüncüyıl Eğitim ve Sanat Merkezi Ayşe Selen Deneme Sahnesi, Podyum Sanat Mahal ve Merinos AKKM'de sanatseverlerle buluşacak. Festival oyunlarını 15 TL ile 40 TL arasında değişen bilet fiyatlarıyla izleyebilecek olan tiyatro tutkunları, biletleri 27 Şubat Çarşamba günü saat 20.00'den itibaren https://biletweb.nilufer.bel.tr/ adresinden, 28 Şubat Perşembe saat 12.00'den itibaren de Nâzım Hikmet Kültürevi, Uğur Mumcu Sahnesi, Konak Kültürevi'nde bulunan gişelerden alabilecek. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.