Hava Durumu

Gogol'un ölümsüz eseri 'Palto', Adranos Tiyatro tarafından sahneye taşınıyor

Bursa'nın özel tiyatrosu Adranos Tiyatro, Nikolay Gogol'ün 'Palto' adlı eserini sahneye taşıyor. 'Üç Erkek Oyuncu İçin Palto' adlı oyun, 11 Şubat Salı ve 25 Şubat Salı günü tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 16:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gogol'un ölümsüz eseri 'Palto', Adranos Tiyatro tarafından sahneye taşınıyor

Rus edebiyatının açılış seremonisi kabul edilen, Gogol'un ölümsüz eseri 'Palto' sahnelenmeye devam ediyor. İzzet Boğa'nın yönettiği 'Üç Erkek Oyuncu İçin Palto' oyununun müziklerini Nedim Yıldız, sahne tasarımını Merve Ergenoğlu üstlenirken, başrollerde İzzet Boğa, Kutlay Akbal ve Aykan Yılmaz yer alıyor.

Tek perdelik ve 65 dakikalık oyun, 11 Şubat Salı günü 20.00'da Nazım Hikmet Sahnesi'nde, 22 Şubat Salı günü ise 20.00'da Konak Kültürevi Sahnesi'nde seyirci ile buluşacak.

Yaşadığı dönemin Rusya'sının soğuğunu, kötülüklerini, çarpıklıklarını, gülünç durumlarını sergileyen Gogol'ün, olanca özverisiyle edindiği paltosunu çaldıran küçük bir memurun (Akakiy Akakiyeviç'in) üzüntüden ölmesini anlatan "Palto"su... "Bir Palto, biliyorum size delice gelecek ama hava o kadar soğuktu ki, soğuk ciğerimi bile donduruyordu... Raton, kaston, ayı, kedi, tilki, sonra hermin, bütün bu derileri insanlar kendi derilerinin üstüne koyuyorlar. Gerekli olmayan bir şeye sahip olmak. Çok güzel! Aferin! Ama ne güzeldir onlara dokunmak, okşamak, yumuşacık..."

Oyunun biletlerini biletinial. com adresinden temin edebilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.