Hava Durumu

Gökçek, Erdoğan'a anketlerle gidecek

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında Gökçek'le ilgili süreci değerlendirdi. Gökçek'in son kez Erdoğan'la görüşmek istediğini söyleyen Selvi, AK Parti'nin Ankara'yı kaybetmemesi için işbirliği içinde bu sürecin yönetilmesini önereceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 15:38
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 15:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gökçek, Erdoğan'a anketlerle gidecek

Türkiye yaklaşık son bir aydır hem iç hem de dış politikada oldukça hareketli. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı belediye başkanlarının istifasını istemesi Bursa, Ankara, Balıkesir, Uşak, Niğde ve Nevşehir illerini karıştırdı.

Erdoğan yaptığı konuşmalarda açık açık bazı isimlerin sorun çıkarmadan görevlerini bırakmasını istedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş sessiz sedasız görevlerini bıraksa da Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek bir süre direndi. Beştepe'ye giderek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü.  Erdoğan'ın "bu işi uzatmadan görevden çekil" dediği Gökçek'in buna karşılık "Benim bu şekilde çekilmem doğru olmaz" şeklinde yanıt verdiği ve yerel seçimlerin yapılacağı tarihe kadar görevinin başında kalmak isteğini ilettiği iddia edildi.

Gökçek'in istifa etmemesi üzerine geçen hafta AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından belediye meclis üyeleri ve ilçe belediye başkanları ile yapılan toplantıda, "Hiçbir karara imza atmayacaksınız, satın alma işlemleri ve kiralamaları, alım-satımı onaylamayacaksınız" talimatı verilmişti. "Kararları onaylayan ve imza atanlar partiden ihraç edilir" uyarısı yapılmıştı.

Gökçek, geçtiğimiz hafta Ankara'nın başkent oluşunun 94. yıldönümü programında yaptığı hizmetleri sundu.  Sunumun sonunda açıklama yapan Gökçek, "Bu hizmetleri gerçekleştirirken özellikle Sayın Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma ve hükümetime teşekkürlerimi, şükranlarımı bir kez daha sunuyorum. Verilen imkânlarla bunları yaptık. Ankara çok daha güzellerine layıktır. Bundan sonraki yıllarda çok daha güzel şeyler de yapılacaktır" şeklinde konuştu. Gökçek'in bu sözleri istifa etmeye karar verdiği şeklinde yorumlandı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, istifa kararı alan Gökçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'la son bir kez daha görüşmek istediğini yazdı.

Daha önce Erdoğan'la görüşen Gökçek, Cumhurbaşkanına projelerini sunmuş, bu hizmetlerini gerçekleştirmek için yerel seçimlere kadar görevini sürdürmek istediğini söylemişti. Selvi, Gökçek'in son kez yapmayı planladığı görüşmede Erdoğan'a kamuoyu anketlerini götürerek, AK Parti'nin Ankara'yı kaybetmemesi için işbirliği içinde bu sürecin yönetilmesini önereceğini söyledi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.