Hava Durumu

Gökçek istifa ederse... Bursa'yla ilgili flaş iddia

Hürriyet Yazarı Albülkadir Selvi, istifaya zorlanan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in görevini bırakma kararı aldığının iddia edildiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2017 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gökçek istifa ederse... Bursa'yla ilgili flaş iddia

Türkiye siyaseti 2019 seçimleri öncesi yeniden yapılandırma çalışmaları kapsamında istifaya zorlanan belediye başkanlarını konuşuyor.

Önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ardından da Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş sessiz sedasız görevlerini bıraktı, sonra da gündeme Balıkesir, Bursa, Ankara, Uşak, Niğde ve Nevşehir geldi.

En çok konuşulan isimler ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son birkaç haftadır, "metal yorgunluğu" dile getirdi ve değişimin bazı yerlerde şart olduğu mesajını verdi.

Erdoğan'ın Sırbistan dönüşünde sorunlu iller arasında Bursa'nın da olduğunu söylemesi Bursa'da tansiyonu daha fazla yükseltti.

Peki Altepe ve Gökçek istifa edecek mi?

Hürriyet Yazarı Albülkadir Selvi bugünkü yazısında , "AK Parti istifa etmemekte direnen belediye başkanları için bir yol haritası belirledi. Buna göre direnen başkanlar için ikna çabaları son ana kadar sürdürülecek ancak bu mümkün olmadığı takdirde ihraç yoluna gidilmeyecek. İhraç edildiği zaman belediye başkanlığı görevini sürdürdüğü için bu yol tercih edilmedi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınması yöntemi benimsendi" dedi.

Selvi bu hafta Gökçek'in istifası gerçekleşirse sırada Bursa ve Balıkesir belediye başkanlarının olduğunu söyledi.

Selvi ayrıca, Gökçek'in önce istifa etmemek için direndiğini fakat Erdoğan'ı ikna edemeyeceğini anlayınca istifa kararı aldığının iddia edildiğini belirtti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.