Hava Durumu

'Gönderilen silahlar acıyı büyütür, uyarmak zorundayız'

Orta Doğu'ya gönderilen her silahın acıyı büyüteceğini belirten CHP lideri Kılıçdaroğlu, "O nedenle Rusya'yı da Amerika'yı da uyarmak zorundayız. Hükümete de sağduyu çağrısı yapmak bizim görevimizdir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2018 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2018 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Gönderilen silahlar acıyı büyütür, uyarmak zorundayız'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu, dikkat çeken mesajlar verdi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısında kendisiyle ilgili söylemlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu,  "Sevgili Erdoğan benden niye korkuyorsun? Gel karşıma kardeşim bana söyleyeceğini adam gibi karşıma çık yüzüme söyle. Türkiye'nin gereksiz polemiklere ihtiyacı yok. Horoz dövüşü yapmıyoruz. Ne arkamdan dedikodu yapıp duruyorsun mahallenin dedikoducusu gibi. Korkma gelirken doktorunu yanına aldı uzmanlarını yanına al. Vallahi billahi tek başıma çıkacağım. Adam yemem. Arkadan dedikodu yapmayacaksın" dedi.

BİR UCUNDA AMERİKA BİR UCUNDA RUSYA...

Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyanın barış denizine dönüştürülmesi gerektiğini belirten CHP lideri, "Bu bölgenin bir özelliği daha var. Petrolün tarihini bilenler bu bölgenin özelliğini kavrarlar. Bölge bir devletin tek başına yapılandırdığı bir bölge olmaktan çıkmış durumda. Irak'a yapılan saldırı sonrası ne büyük acılar çektiğimizi hepimiz biliyoruz. Suriye'de benzer bir olay yaşanıyor. Binlerce çocuk öldü. Bugün Ortadoğu aktörlerin yönlendirdiği bir Ortadoğu'dur. Bir ucunda Amerika var bir ucunda Rusya var bir ucunda İran var bir ucunda Türkiye var" diye konuştu.

HÜKÜMETE SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPMAK BİZİM GÖREVİMİZ

"Burada uyarmak bizim namus borcumuzdur. İnsan kanı içmekten hoşlanıyorsanız buyurun silah gönderin" diyen Kılıçdaroğlu, "Ne PKK'ya ne onun uzantılarına ne IŞİD'e ne uzantılarına silah göndermeyin. Ortadoğu'ya göndereceğiniz her silah acıyı büyütecektir, kanın ve gözyaşının akmasına yol açacaktır. O nedenle biz Rusya'yı da Amerika'yı da uyarmak zorundayız. Hükümete de sağduyu çağrısı yapmak bizim görevimizdir. Diplomaside hamasetin geçerliliği yoktur. Eğer siz üç hamle ötesini görmezseniz dış politikayı iyi yönetemezsiniz" ifadelerini kullandı.

RAKKA'YA GİDECEKTİN...

Konuşmasında Rakka operasyonuna da değinen Kılıçdaroğlu, "Rakka'ya gidecektin, buyur git. Niye gidemiyorsun? Hamasetle bu işler yürümüyor. Bu işler akılla, bilgiyle yürür. İkinci dünya harbine Türkiye neden, nasıl girmedi? Kendi tarihini bilmeyenler kendi tarihi konusunda bilgi sahibi olmayanlar Türkiye'nin geleceğini inşa etmeye çalışıyorlar. Bu politika son derece tehlikeli bir politikadır" dedi.

VALLAHİ TEK BAŞIMA ÇIKACAĞIM

Kılıçdaroğlu, televizyonda tartışma çağrısını yineledi "Türkiye'nin gereksiz polemiklere ihtiyacı yok. Söyleyecek lafın varsa, bütün televizyon kanalları, gazeteciler senin emrinde. Ne arkamdan dedikodu yapıp duruyorsun. Dünyadan korkmam diyor, Bay Kemal'in dediğinden korkuyor. Doktorlarını, politikacılarını yanına al, vallahi tek başıma çıkacağım. Sana yarım saat versinler, 10 dakika bana yeter. Kim haklı kim haksız milletin önünde hesaplaşalım"ded.

HSK'YA SESLENDİ

Konuşmasında HSK'ya da seslenen CHP lideri, "Casusluk diye bir şey yoktur dediği için hakimler sürüldüler. HSK'ya seslenmek istiyorum anayasayı dinlemeyen AYM'yi dinlemeyen hakimlere siz ne yapacaksınız niye toplanmıyorsunuz? Bir yerden talimat mı bekliyorsunuz. O zaman o koltukları terk edin. Ya oturun adam gibi karar verin ya da o koltuklardan ayrılın" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.