Hava Durumu

'Gönül yüzde 50 ister ama...'

Göreve geldiği günden itibaren ucuz ulaşım ve su için çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Gönlüm ister ki suya yüzde 50 indirim yapayım, ancak önümüzde gerçeklikler de var" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2017 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2017 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Gönül yüzde 50 ister ama...'

Başkan Alinur Aktaş'ın ilk kez yönettiği Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısı hizmet binasında gerçekleştirildi. Gündem maddeleri öncesinde konuşan Başkanı Alinur Aktaş, su ile ilgili projelere değinerek, "Yapımı devam eden içme suyu fabrikasının yüzde 90'ı tamamlanmış durumda. Bu nedenle bu fabrikanın kısa sürede açılışı yapılacak. Su fabrikasını yapar mıydım yapmaz mıydım ayrı bir konu. Bu kadar para harcanmış bir şeyin iyi hesaplamasını lazım. Daha sonra bunun satılması mı sürdürülmesi mi daha iyi bakacağız. Kamu mantığıyla özel sektör mantığını ayırmak gerekiyor. Su indirimi noktasındaki talepler, önergeler komisyona havale edildi. Gönlüm arzu eder ki suyu yüzde 50 oranında indirmek ancak önümüzde gerçeklikler de var" dedi.

'HERKES EVİNE KENDİ ARACIYLA GİDECEK'

Tasarruf etmek gerektiğini belirten Başkan Aktaş, "Burada tek bir makam var. O da büyükşehir belediye başkanlığı makamı. Diğerlerinin hepsi hizmet amaçlı vardır. Bu doğrultuda da ben de dahil olmak üzere belediye bünyesinde çalışan kişilerin vasfı ne olursa olsun belediye araçları sadece iş noktasında kullanacak, herkes evine işine kendi aracıyla gidip gelecek" diye konuştu.

'DEĞİŞİMLE KAÇINILMAZ'

Belediye bünyesindeki değişimlere de değinen Aktaş, "Yeni yönetim ile beraber bazı değişimler de kaçınılmaz. Bu noktada BURFAŞ ve BURULAŞ genel müdürlerimiz ile BURULAŞ genel müdür yardımcımızdan istifalarını istedik onlar da gereğini yaptılar. Bu istifaların nedenini açıklamak durumunda değilim. Daha iyi işler yapabilmek için değişim zorunlu. Yine üç genel sekreter yardımcımızın da istifasını istedik. Bazı daire başkanlıklarımızda ve BUSKİ'de de önümüzdeki zaman diliminde bir değişim söz konusu olacak" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.