Hava Durumu

Görüşmenin nedeni belli oldu

Türkiye'nin kilitlendiği Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünyaca ünlü iş adamı Elon Musk görüşmesinin ayrıntıları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, görüşmede Tesla ve SpaceX firmalarıyla yapılacak ortak çalışmaların yanı sıra elektrikli otomobil meselesi konularının masaya yatırıldığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Görüşmenin nedeni belli oldu

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş adamı Elon Musk'ı kabulüne ilişkin bilgi verdi. Kalın, Elon Musk'ın Türkiye'ye Türksat 5A-5B uydularının uzaya fırlatılması bağlamında geldiğini belirterek "Yarın bununla ilgili Airbus ile bir anlaşma yapılacak. O da bunun alt tedarikçilerinden birisi. Kendi SpaceX firması. Bunu konuştuk" dedi.

TEKNOLOJİK YATIRIMLAR

Kalın, bunların yanında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otomobil meselesini ve Tesla'yı da konuştuğunu ifade ederek, "Türkiye'de yapılan teknolojik yatırımları, son dönemde atılan adımları da konuştuk. Büyükşehirlerdeki trafik sorunları nasıl aşılabilir, tünel kazma, yer altından trafiğin verilmesi gibi konuları da ele aldık. Özellikle Tesla ve SpaceX firmalarıyla Türkiye'deki firmaların yapabileceği ortak çalışmalar neler olabilir, bunlar üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.