Hava Durumu

Gözler Bursa'da, kulaklar Osmanlı'da

Lig'de son haftaya rahat girmek isteyen Yeşil Beyazlılar, bugün konuk edeceği Gençlerbirliği'ni yenerek ligde kalmayı garantilemek istiyor. Timsah olası beraberlik veya yenilgi durumunda ise Osmanlıspor'dan gelecek 'puan' haberini bekleyecek.

Haber Giriş Tarihi: 28.05.2017 09:22
Haber Güncellenme Tarihi: 28.05.2017 09:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gözler Bursa'da, kulaklar Osmanlı'da

Ali ŞAHİN

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Bursaspor kritik bir maça çıkıyor. Son haftaya düşme korkusuyla gitmek istemeyen Yeşil Beyazlılar ligde hedefi kalmayan Gençlerbirliği'ni konuk edecek. Bursaspor rakibi karşısında 3 puan alması veya Çaykur Rizespor'un puan kaybetmesi durumunda ligde kalmayı garantileyecek. Bursa ekibi için büyük önem taşıyan mücadele saat 16:00'da başlayacak ve beIN Sports'tan naklen yayınlanacak.

DÜDÜK ULUSOY'DA

Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak zorlu mücadeleyi hakem Alper Ulusoy yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre Ulusoy'un yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Volkan Narinç yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Kutluhan Bilgiç olacak.

73. RANDEVU

Bursaspor ve Gençlerbirliği bugün 73. Kez karşı karşıya gelecek. Yeşil Beyazlılar bu güne kadar oynanan 72 maçta, 29 galibiyet ve 21 yenilgi alırken 22 maç da berabere bitti. Bursaspor bu süreçte Gençlerbirliği'ne 109 gol atarken kalesinde de 87 gol gördü. Ligde 67 kez karşılaşan iki ekip arasındaki maçlarda da Yeşil Beyazlılar'ın üstünlüğü bulunuyor. Timsah bu maçlarda 26 galibiyet 21 beraberlik alırken rakibine 10 kez de yenildi.

BURSA'DAN ÇIKAMADI

Daha önce ligde 33 kez Gençlerbirliği'ni konuk eden Yeşil Beyazlılar rakibine ezici bir üstünlük kurdu. Bursaspor bu süreçte rakibine yalnızca 5 defa yenildi. Kırmızı Siyahlılar 11 maçta 1 puanla Ankara'ya dönerken, 17 kez rakibine yenildi. Bursa'da oynanan maçlarda rakip kaleyi 58 kez sarsan Yeşil Beyazlılar 34 kez de kalesini gole kapatamadı.

ÇOK ATTILAR

Bursaspor'un Süper Lig tarihinde en fazla gol attığı rakibi Gençlerbirliği (101) olarak dikkat çekiyor. Yeşil Beyazlılar evinde Gençlerbirliği ile oynadığı son altı maçta yenilgi yüzü görmedi (4G 2B). Gençlerbirliği'nin Bursa deplasmanında elde ettiği son galibiyet Kasım 2009'da gelmişti.

Gençlerbirliği ligdeki son üç maçını kaybetti; bu, takımın Ümit Özat dönemindeki en uzun yenilgi serisi oldu.

EN SON 2003/2004'TE

Gençlerbirliği deplasmanda son dokuz Süper Lig maçının sadece birini kazanabildi (1B 7M) ve bu maçların beşinde kalesinde üçer gol gördü. Evinde oynadığı son iki lig maçını gol atamadan kaybeden Bursaspor, en son Aralık 2011'de evinde arka arkaya üç maçı gol atamadan bitirmişti. Bursaspor Süper Lig'de 32 hafta itibariyle 35 puan topladı. En son küme düştükleri sezon olan 2003/04 sezonunda bu kadar az puan toplamışlardı.

BATALLA VE BİLAL SINIRDA

Bu sezon sakatlıklardan çok çeken Yeşil Beyazlılarda daha önce sezonu kapatan Serdar Kurtuluş ve Furkan Özçal'ın haricinde kadro dışı bırakılan Yonathan Del Valle ile Deniz Yılmaz kadroda yer almayacak. Bursaspor'da ayrıca Antalyaspor maçında cezalı duruma düşen Furkan Soyalp de Gençlerbirliği karşısında takımını yalnız bırakacak. Batalla ve Bilal bu mücadelede kart görmeleri durumunda Trabzon deplasmanında olmayacak.

GENÇLER'DE EKSİK ÇOK

Başkent ekibinde kart cezalısı Abdul Rahman Khalili, sakatlığı nedeniyle izin verilen kaleci Johannes Hopf ve tedavilerine devam edilen Serdar Gürler ile Aydın Karabulut, Bursaspor'a karşı forma giyemeyecek. Dün yapılan idmanda sakatlanan ve MR'ı çekilen Tokelo Anthony Rantie'nin durumu ise maç saatinde netleşecek.

İLK MAÇ RAKİBİN

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında iki takım arasında oynanan maçı ev sahibi Gençlerbirliği kazanmıştı. Ankara ekibi 4. Dakikada Serdar Gürler ile öne geçmiş, Timsah ise 17. Dakikada Kubilay ile skora denge getirmişti. Mücadelenin büyük bölümü 1-1 eşitlikle geçilirken 77. Dakikada Serdar Gürler, 83. Dakikada da Uğur Çiftçi takımını 3 puana taşıyan isimler olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.