Hava Durumu

Gözler itirazlara çevrildi! Süreç nasıl işleyecek, kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak?

31 Mart yerel seçimleri geride kalırken, AK Parti'den Ankara ve İstanbul sonuçlarına gelen itirazların ardından gözler itiraz sürecine çevrildi

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2019 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2019 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gözler itirazlara çevrildi! Süreç nasıl işleyecek, kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak?

31 Mart yerel seçimleri geride kaldı. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven, seçimlerin sona erdiğini ve sandıkların yüzde 80'ine ait tutanakların partilere iletildiğini söyledi.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, seçimin ardından gündem ise İstanbul ve Ankara'da YSK'nın açıkladığı sonuçlara yapılacak itirazlar üzerinde yoğunlaştı. AK Parti, Ankara ve İstanbul'da sonuçlara itiraz edeceklerini ve bazı usûlsüzlükler tespit ettiklerini duyurdu.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Peki şimdi gözlerin çevrildiği itiraz süreci nasıl işleyecek?

Bugün itibariyle itiraz süreci başlamış durumda. Örneğin İstanbul veya Ankara'da, herhangi bir siyasi parti yarın saat 15.00'e kadar ilçe seçim kurullarına ilgili sandıklarla ilgili itirazlarını bildirecek. İlçe seçim kurulları Çarşamba ve Perşembe günleri bu itirazı değerlendirecek ve kararını verecek.

Siyasi partiler, İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan bu karara da Cuma gününe kadar itiraz edebilecek. Bu itirazları bu kez İl Seçim Kurulu iki gün boyunca değerlendirecek ve bir karara bağlayacak.

Daha sonra ise üç gün süreyle Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz yapılabilecek. YSK, üç günlük değerlendirme sürecinde kesin kararını açıklayacak.

YSK 11-12 Nisan'da kararını açıkladıktan sonra belediye başkanları kesinleşecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.