Hava Durumu

'Gül, Erdoğan'a karşı aday olacak'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Abdullah Gül arasındaki KHK gerilimi yeni bir boyut kazandı. Erdoğan'ın 29 Aralık günü yapılan AK Parti MYK toplantısında Gül'e karşı 'açıktan mücadele' kararı aldığı, Gül'ün de Erdoğan'a karşı hayır blokunun ortak adayı olarak çıkmak istediği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2018 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2018 12:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
'Gül, Erdoğan'a karşı aday olacak'

Son çıkartılan 696 sayılı KHK'daki 'sivile yargı muafiyeti' düzenlemesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Abdullah Gül arasında 2019'da yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçim mücadelesinin de miladı oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde Erdoğan ve Gül cephesinde konuşulan kulis bilgileri köşesine taşıdı. Erdoğan'ın 29 Aralık'taki AK Parti MYK toplantısında Gül'le ilgili söylemlerini aktaran Selvi, "Cumhurbaşkanı Erdoğan orada, KHK'daki düzenleme üzerine kopan fırtınaya değiniyor. Muhalefetin itirazlarından ziyade Abdullah Gül'ün kampanyaya destek vermesinden rahatsızlık duyduğunu ifade ediyor. İşin KHK tartışması olmaktan çıkıp bir siyasi eyleme dönüştüğünün altını çiziyor" ifadelerini kullandı.

AÇIKTAN MÜCADELE KARARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Gül'ün, muhalefetin ortak adaylığına göz kırptığını düşündüğünü öne süren Selvi, "Bu çıkışı, liderliğinin test edilmesi olarak görüyor. O nedenle açıktan mücadeleye girişme kararı alıyor. Abdullah Gül konusunun üzerindeki şimdiye kadar örttüğü "suskunluk şalı"nı çekip alıyor" diye kaydetti.

GÜL'ÜN, YÜZ BİN İMZA PLANI

Gül cephesinde alınan kararlara ilişkin iddiaları da köşesine taşıyan Selvi, Gül'ün çevresindekilere "Benim daha çok konuşmam lazım" dediğini öne sürdü. Abdullah Gül'ün "Parti kur" baskısına karşılık, "Sokak ne diyor, sokağa bakmak lazım" dediğini iddia eden Selvi, Gül'ün yüz bin imza ile Erdoğan'a karşı hayır blokunun ortak adayı olarak çıkmak istediğini ileri sürdü.

Abdulkadir Selvi'nin bugünkü yazısının konuyla ilgili bölümü şöyle:

...

KILIÇLARI NEDEN ÇEKTİLER?

Peki bu kez neden kılıçları çektiler? Bu mücadelenin tek bir adı var. O da 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimi. Kulis bilgilerini paylaşacağım ama ondan önce sizi AK Parti'nin 29 Aralık Cuma günü yapılan bu yılın son MYK toplantısına götürmek istiyorum. Cumhurbaşkanı Erdoğan orada, KHK'daki düzenleme üzerine kopan fırtınaya değiniyor. Muhalefetin itirazlarından ziyade Abdullah Gül'ün kampanyaya destek vermesinden rahatsızlık duyduğunu ifade ediyor. İşin KHK tartışması olmaktan çıkıp bir siyasi eyleme dönüştüğünün altını çiziyor. Hatta, eğer böylesine bir kampanya başlatılmasa tartışmaya neden olan "devamı" ibaresinin üzerinde yeniden düşünebileceklerini söylüyor. "Ama burada maksat farklı" diyor. Erdoğan, Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetin ortak adaylığına göz kırptığını düşünüyor. Bu çıkışı, liderliğinin test edilmesi olarak görüyor. O nedenle açıktan mücadeleye girişme kararı alıyor. Abdullah Gül konusunun üzerindeki şimdiye kadar örttüğü "suskunluk şalı"nı çekip alıyor.

GÜL CEPHESİNDE ALINAN KARAR

16 Nisan referandumundan sonra Gül cephesinde de bazı kararlar alındı. Daha önceleri kendisine "daha çok konuşman lazım" baskısı yapılıyordu. O dönemler sessiz kalan Gül'ün, 16 Nisan'dan sonra, "Benim daha çok konuşmam lazım" dediği söyleniyor. O tarihten itibaren, "Daha çok görünen, daha çok konuşan" bir Abdullah Gül portresi ortaya çıktı. Abdullah Gül farklı bir faza geçti. Üzerindeki "parti kur" baskısını, "Ben geçmişte parti kurdum. Parti kurmanın ne demek olduğunu bilirim" diye savuşturuyor, "Sokak ne diyor, sokağa bakmak lazım" diye halkı işaret ediyordu. Son dönemlerde Gül için, "Yüz bin imza ile Erdoğan'a karşı hayır blokunun ortak adayı olarak çıkmak istiyor" senaryosu konuşulmaya başlandı.

...

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.