Hava Durumu

Gülen sorusuna yanıt: İade sinyali yok

CNN'e bir röportaj veren Başbakan Yıldırım, ABD'de yaşayan FETÖ elebaşı Gülen'in iadesine ilişkin soruya "Gerçekleşeceğini bekledik ama zaman geçtikçe gördük ki iade edileceğine ilişkin bir sinyal yok" yanıtını verdi.

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2017 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2017 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gülen sorusuna yanıt: İade sinyali yok

Başbakan Binali Yıldırım, Amerikan CNN televizyonunda yayınlanan GPS programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yıldırım, "Trump yönetiminin, (eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı) Michael Flynn Türk hükümetiyle çalıştığı için Gülen'i iade edeceğini umdunuz mu? ABD Başkanlık seçimi günü Flynn, iadeyi savunan bir yazı yazmıştı" şeklindeki soruya, "Biz, bunun gerçekleşeceğini bekledik ama zaman geçtikçe gördük ki iade edileceğine ilişkin bir sinyal yok" yanıtını verdi.

MUHATAP DEĞİLİZ

Başbakan Yıldırım, Flynn'in, Gülen'in iade edileceğine dair güvence verip vermediği şeklindeki soruyu, "Hayır. Biz Michael Flynn ile muhatap değiliz. Biz ABD hükümeti ile muhatabız" şeklinde cevapladı. Flynn'in eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı olduğunun hatırlatılması üzerine Yıldırım, "Daha sonra ayrıldı. Daha çok Türkiye'nin ve ABD'nin adalet bakanlıkları üzerinden muhatap oluyoruz. Şimdiye kadar iletişim halindeydiler, hala da bu konuda ilerleme kaydetmek için iletişim halindeler" diye konuştu.

KİMSE ABD'YE SORMADI

Yıldırım, "Türk hükümetinin sağladığı kanıtların güçlü ve inandırıcı olmadığı" yönündeki iddialara ilişkin ise "Bu tür argümanları biz de duyduk ama size şunu söyleyebilirim, 15 Temmuz'da bir darbe girişimi oldu, benzer bir şey 11 Eylül'de ABD'de oldu. Dönemin Başkanı George W. Bush, ABD'nin saldırı altında olduğunu ilan ettiğinde Türkiye yardım teklifinde bulunan ve Afganistan'a asker gönderen ilk ülkeydi. Biz bunun arkasında kim var diye sormadık. ABD, bu saldırının arkasında El-Kaide var, El-Kaide sorumlu dedi. Kimse ABD'ye El-Kaide'nin yaptığına dair delil var mı diye sormadı" ifadelerini kullandı.

BARIŞA KATKISI YOK

ABD'nin Suriye'deki krizin çözümüne yönelik uyguladığı politikaları eleştiren Yıldırım, "Biliyorsunuz, bölgede zaten çok sayıda sorunumuz bulunuyor. Suriye'de ve Irak'ta iç savaş var, yönetim eksikliği, DEAŞ var. Herkes DEAŞ'la mücadele etmeye çalışıyor. PKK, YPG ve PYD var. Kürt, Marksist-Leninist gruplar bunlar, bunlar Türkiye için sıkıntı oluşturuyor. Ayrıca ABD, DAEŞ'ı yenmek için bu örgütlerle birlikte çalışıyor. ABD'nin içinde bulunduğu tarzda bir iş birliğinin bölgede barış ve istikrarı inşa etmeye katkı sağlayacağını düşünmüyorum" dedi.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.