Hava Durumu

Gümrüklerde reform

Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken, mevzuatta yapılan düzenlemelerle ihracatçının önünü açmak için gümrüklerde yeni uygulamaların devreye sokulduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2017 08:33
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2017 08:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gümrüklerde reform

-N. NURİ YAVUZ-

YeniDönem gazetesi İmtiyaz Sahibi Oğuzhan Kutlucan, Genel Müdür İbrahim Öge, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Turgay Akbulut ve ekonomi yazarı N. Nuri Yavuz, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken'i ziyaret etti.

YERİNDE GÜMRÜKLEME

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Bölge Müdürü Hasan Eken, sohbet esnasında gümrüklerdeki yeni uygulamalar ve kaçakçılıkla mücadele hakkında konuştu. Önceliklerinin ihracatta süreci hızlandırmak olduğunu vurgulan Müdür Eken, "Yerinde gümrükleme hizmeti yürürlüğe girdi. Ankara'dan ilgili belgeleri temin edip güvenilir olarak belirlenen firmalara yerinde gümrükleme hizmeti verilmeye başlandı. Şu ana kadar altı tane firmamızda uygulanıyor. Bu, hem süreci hızlandırıyor hem de maliyetleri düşürüyor. Bosch, TOfAŞ, Prysmian Kablo, Eti gibi firmalarda bu yöntem uygulanıyor" dedi.

KONTEYNER TAKİP SİSTEMİ

Gümrüklerde bekleme süresini minimize etmek için yeni uygulamalar yapıldığını belirten Eken, "Gemlik Limanı'nda konteyner takip sistemi kuruldu. Bu yöntem, zamanla Türkiye genelinde uygulanmaya başlayacak. Buradaki amaç gümrükteki beklemeye yönelik sıkıntıları ortadan kaldırmak" diye konuştu.

İHRACATTA E-FATURA

Bakanlığın, ihracatın önünü açacak her türlü teknik altyapı çalışmasını yaptığını söyleyen Eken, "En son yeni bir uygulama hayata geçti. İhracatta e-fatura uygulaması başladı. İhracatçı, artık evrak taşımasına gerek kalmaksızın Maliye Bakanlığı sitesinden e-faturayı düzenleyebilecek, bu da zaman ve maliyet kaybını ortadan kaldırdı" dedi.

KAÇAKÇILIKLA MÜCADELE

Gümrüklerde kaçakçılıkla mücadele için gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Eken, sohbette şu rakamları paylaştı: "2015 yılında 142 olayda 12 milyon 504 bin lira, 2016 yılında 74 olayda 47 milyon 820 bin lira, bu yıl ise ilk yedi ayda 50 olayda 9 milyon 691 bin liralık eşya ele geçirildi."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.