Hava Durumu

Gündeme bomba gibi düşen iddia! 'AK Parti İYİ Parti'den transfer yapabilir'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 12 Ağustos'ta yapılacağı kesinleşen olağanüstü kongrede aday olmayacağını net bir dille açıkladı. Kulislerde dolaşan iddiaya göre, partide kopuş süreci başlaması halinde bazı milletvekilleri AK Parti'ye geçecek; bazıları ise MHP'ye dönecek.

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gündeme bomba gibi düşen iddia! 'AK Parti İYİ Parti'den transfer yapabilir'

İYİ Parti'nin 12 Ağustos'ta yapılacağı kesinleşen olağanüstü kongresinde Akşener'in, dün ikinci kez "genel başkanlığa yeniden aday olmayacağı" açıklamasının ardından, partinin bundan sonraki yol haritasına ilişkin belirsizlik bir çok iddiayı beraberinde getiriyor. Cumhuriyet'te yer alan habaer göre; Akşener'in bırakma kararıyla şoke olan kendisine yakın parti yöneticileri ise Akşener'in, büyük güçlüklerle kurduğu partiyi, bırakmaması gerektiğini, aksi taktirde partinin "dağılma sürecine" gireceğini dile getiriyor. Üst düzey bir parti yöneticisi, "Akşener'in bırakma kararı taktik olsaydı endişe etmezdik, ama böyle değil. Ancak tepkisini de anlıyoruz. Genel Başkan'ın mutlaka ikna edilip partinin de 'kurumsallaşma' sürecini başlatması gerekiyor" görüşünü dile getiriyor.

İYİ PARTİ DAĞILIR MI?

Akşener'in ikna olmaması halinde, en çok dile getirilen olasılık partinin dağılması. Seçimden sonra bazı milletvekillerinin ve partililerin AK Parti'ye yönelik "ılımlı ve olumlu" mesajları anımsatılarak, partide kopuş süreci başlaması halinde bazı milletvekillerinin AK Parti'ye geçebileceği, bazılarının da MHP'ye dönebileceği yorumu yapılıyor. Parti fiziken veya bir grup milletvekiliyle birlikte varlığını sürdürse de "Akşener'siz" bir yapının, geçmişte yine MHP'den ayrılan Büyük Birlik Partisi konumunda kalacağı vurgusu yapılıyor.

EN GÜÇLÜ ADAY KİM?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "İYİ Parti'de Pandora'nın kutusu açıldı" başlığıyla yayımlanan yazısında Meral Akşener'in İYİ Parti Genel Başkanlığı görevini bırakma kararı sonrası başlayan tartışmaları değerlendirdi.

İYİ Parti'nin 'Akşener partisi' olarak doğduğunu ileri süren Selvi, sözlerine "Ama parti siyasetin azgın sularında yüzerken, lidere en çok ihtiyaç duyduğu bir anda Akşener'i kaybetmiş durumda" diye devam etti.

'ÜMİT ÖZDAĞ, POTANSİYEL BİR ADAY OLMASINA KARŞIN ŞU ANA KADAR SİNYAL VERMEDİ'

Selvi, partide Akşener'den sonraki en güçlü ismin İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın olduğunu savundu. "Eski Bayındırlık Bakanı hem seçimlerden sonraki istifasında, hem de Afyon kampında yaşanan kopuş sırasında Akşener'in yanında yer aldı. Ancak MHP'de genel başkanlık yarışına girmiş biri olarak İYİ Parti'nin kurucularından ve teşkilat başkanı olarak en güçlü isim olma özelliğini koruyor" ifadesini kullanan Selvi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ'ın potansiyel bir aday olmasına karşın şu ana kadar bir sinyal vermediğini söyledi.

Selvi, "Muhaliflerin üzerinde toplandıkları isim ise İYİ Parti kurucularından ama milletvekili adayı gösterilmeyen Yusuf Halaçoğlu" ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.