Hava Durumu

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Aziz Sancar ve Muhtar Kent'e bakanlık teklifi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'partili olmayan bakanlar' açıklamasının ardından kulislerde bazı isimler dile getirilmeye başlandı. Bunlardan en dikkat çekeni Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ile Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent oldu. Bu iki isme kabine için teklif götürüldüğü öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2018 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2018 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gündeme bomba gibi düşen iddia: Aziz Sancar ve Muhtar Kent'e bakanlık teklifi

Yarın açıklanması beklenen yeni kabinede yer alacak isimlerle ilgili kulislerde konuşulanlara yenileri eklendi. Hürriyet'in haberine göre, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı (DEİK) Nail Olpak, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir gibi isimler de bakan adayı olarak kulislerde dillendirildi.  Bilim adamı Aziz Sancar ve Coca Cola'nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent'e teklif götürüldüğü iddiaları da kulislerde ortaya atıldı. Bu isimlerin kabine yerine Cumhurbaşkanlığı'nda kurulan ofis ve kurullarda değerlendirileceğini söyleyenler de bulunuyor.

Kadın cumhurbaşkanı yardımcısı veya bakan olarak ise eski bakanlardan Nimet Baş, eski TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı ve Cumhurbaşkanı danışmanlarından Ayşen Gürcan'ın da adı geçti. Erdoğan'ın kabinesine, MHP kökenli bazı STK başkanları veya bürokratları da alacağı öne sürüldü.

Öte yandan Erdoğan'ın kabine çalışmasını paylaştığı tek ismin Başbakan Binali Yıldırım olduğu da dile getirildi.

BİLDİĞİNİZ GİBİ OLMAYACAK

Ayrıca AK Parti kurmayları "Bildiğiniz gibi bir hükümet programı olmayacak. Cumhurbaşkanı bir kalkınma planı, yıllık program ve bütçe kanunu sunacak. Topluma bir program ilan edebilecek. Hukuki bir zorunluluk yok ama. Yol haritası çıkartılacak" dediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.