Hava Durumu

Gündeme bomba gibi düştü! Adil Öksüz'le ilgili flaş gelişme

FETÖ'nün sözde "Hava Kuvvetleri İmamı" darbeci Adil Öksüz'ün Almanya'nın başkenti Berlin'de örgüte ait bir evde saklandığı iddia edildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bilginin henüz doğrulanmadığını belirtip, "Almanya ile anlaşmamız var, yakalanırsa iade sürecini başlatacağız. Eğer Almanya, Adil Öksüz'ü vermezse FETÖ'yü vermeyen ABD durumuna düşer" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2018 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2018 12:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gündeme bomba gibi düştü! Adil Öksüz'le ilgili flaş gelişme

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ)  darbeci sözde "Hava Kuvvetleri İmamı" Adil Öksüz'ün Almanya'ya kaçtıktan sonra, örgütün Berlin'deki hücre evlerinde kaldığı iddia edildi.

Anadolu Ajansı'na ulaşan bir ihbar mektubunda, Adil Öksüz'ün Almanya'nın başkenti Berlin'in Neukölln ilçesinde Friedelstr 48. 12047 adresinde,  S. Yaşar adına kayıtlı bir evde saklandığı belirtildi.

Bu ihbar üzerine, söz konusu adrese giden AA muhabirleri, firari Öksüz'ün izini sürdü.

Çoğunlukla göçmenlerin yaşadığı ilçedeki eve ulaşıldığında, kapı zilinde buranın ev sahibi olduğu tahmin edilen "Yaşar" isminin yazılı olduğu görüldü.

Dairenin, apartmanın caddeye bakan cephesi yerine sadece arka bahçeyi gören ve dışardan fark edilemeyecek bir cephede yer alması dikkati çekiyor.

AA'nın görüntülediği ve zilini çaldığı dairede kimsenin kapı açmaması dikkati çekerken, apartmanın Alman sakinleri de S. Yaşar adında bir kişiyi tanımadıklarını söyledi.

KAÇIŞ VE BARINMA İÇİN ÖRGÜTLÜ FAALİYET

AA muhabirinin güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Öksüz'ü saklayan kilit isim, Berlin'deki FETÖ yapılanmasının etkili unsurlarından firari Ali A., 15 Temmuz darbe  girişiminin ardından Türkiye'den çok sayıda FETÖ elebaşının yasa dışı yollarla  başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerine kaçışını ve barınmasını organize  etti.

Öksüz'ün de bu evlerden birinde saklandığı düşünülüyor.

Ali A'nın, S. Yaşar'a ait hücre evde birçok FETÖ elebaşını sakladığı,  görgü tanıklarının ifadelerine de yansıyor.

Öksüz'ün Ali A. tarafından korunduğu, bu kişinin yardımıyla dikkat çekmeyecek şekilde Almanya içinde seyahat ettiği gelen bilgiler arasında.

Ali A., Türkiye'den kaçan birçok orta ve üst düzey FETÖ elebaşının  farklı evlerde barınmalarına da aracılık ederken, örgütün Polonya ve Kırgızistan  yapılanmasıyla bağlantısını sürdürüyor.

Türkiye'den kaçışlarda önce eski Doğu Bloku ülkelerine giden ve hemen sonra Berlin'e geçen FETÖ üyeleri, bu kenti adeta ilk toplanma merkezi olarak kullandı.

FETÖ'NÜN ALMANYA YAPILANMASI

Avrupa'daki en büyük yapılanmasını Almanya'da kuran FETÖ'nün burada çok sayıda dernek, şirket ve internet sitesi bulunuyor.

Birçok FETÖ'cü işadamının özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası,  başkent Berlin başta olmak üzere pek çok yerde işyeri isimlerini değiştirdiği biliniyor.

FETÖ'nün Almanya yapılanması, okullarına öğrenci bulmakta zorlanması nedeniyle de mali darboğaza girdi. Bunun üzerine FETÖ elebaşları çareyi bazı okul binalarını satmakta, bazılarını ise Suriye'den gelen sığınmacılar için belediyelere kiralamakta buldu.

Almanya'daki FETÖ yapılanması elindeki tüm imkânları halihazırda, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye'den ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen FETÖ'cülere destek olmak için seferber ediyor.

15 Temmuz darbe girişiminden bu yana 4 binden fazla FETÖ'cünün,  Almanya'daki örgüt üyeleri tarafından korunduğu, kendilerine kalacak yer temin  edildiği, oturum ve iltica talepleri konularında destek sağlandığı öğrenildi.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Habertürk canlı yayına katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Almanya'daki yetkililerin doğrudan ilgilendiği veya evine gittiği bir olay değil. Ama diğer taraftan tüm FETÖ mensuplarının peşindeyiz. Nereye giderlerse gitsinler peşlerini bırakmayacağız. Bize gelen duyumlar ve bazı bilgilerden sonra Almanya ile resmi temaslarda bulunduk. Almanya da Adil Öksüz ve diğerleri ile ilgili arama kararlarını çıkarttıklarını duyurdu. Almanya'da resmen Adil Öksüz bulunmuş değil. Bu konuları titizlikle takip ediyoruz ve resmi temaslarımızı sürdürüyoruz. Almanya ile anlaşmamız var, yakalanırsa iade sürecini başlatacağız. Eğer Almanya Adil Öksüz'ü vermezse FETÖ'yü vermeyen ABD durumuna düşer. Şu sıralar ABD'de bir hareketlenme var gerçi. Değişik dedikodular çıkıyor. Bazen ABD'de olduğu söyleniyor. Tüm ülkeler için geçerli; bu darbecileri bize vermeliler, adalete teslim edilmelidir. Vatandaşımızı şehit edeceksiniz, yaralayacaksınız sonra hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayarak gezeceksiniz. Bunu biz kabul edemeyiz."

AK PARTİ SÖZCÜSÜ'NDEN İLK AÇIKLAMA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, FETÖ'nün darbeci sözde "hava kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddiasına ilişkin, "Elimizde bu bilgilere dönük resmi diyebileceğimiz bir bilgi yok ama Almanya'nın FETÖ terör örgütü mensuplarına  dönük tutumundan duyduğumuz rahatsızlık ortada, bunu en üst düzeyde yetkililere  ilettik." dedi.

Ünal, TGRT Haber'in canlı yayınında gündeme ilişkin soruları  yanıtladı.

Öksüz'ün Almanya'da olduğuna yönelik haberlerin basında yer aldığının  hatırlatılması üzerine Ünal, haberin Anadolu Ajansı tarafından geçildiğini ve  bunun Ajansa yapılan ihbara dönük bir haber olduğunu söyledi.

 "Elimizde bu bilgilere dönük resmi diyebileceğimiz bir bilgi yok ama  Almanya'nın FETÖ terör örgütü mensuplarına dönük tutumundan duyduğumuz  rahatsızlık ortada, bunu en üst düzeyde yetkililere ilettik." ifadesini kullanan  Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Birçok eski FETÖ'cü yargı-emniyet mensubunun Almanya'da olduğuna dair  elimizde bilgiler var, bunlarla ilgili de Almanlarla görüşüyoruz. Önümüzdeki  günlerde Alman hükümetinden bu konuda olumlu adımlar bekliyoruz. Sadece Almanya  değil AB ve Amerika'da da Türkiye'nin bu konulardaki kararlı tutumunu ve bu  konudaki ısrarcı bilgilendirmeleri nedeniyle gelişmelerin olmasını bekliyoruz.  Artık bu yapının gerçek yüzü anlaşılmaya başlandı. Amerika'da da bu hain yapıyla  ilgili çatlak sesler çıkmaya başladı. Bu durumdan son derece de muzdaripler.  Şimdi bunun altını çizelim, 'terör örgütlerinin inlerine gireceğiz' dedik.  PKK'nın durumu, DEAŞ'ın durumu ortada, bugün dünyanın değişik yerlerinde FETÖ  mensuplarını istihbarat ekiplerimiz paketleyip getiriyor. Bu konuda büyük bir  diplomasi yürütüyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.