Hava Durumu

Gündeme bomba gibi düştü! Affın mimarı Çakıcı'nın avukatı mı?

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, af tasarısını hazırlayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız'a Alaattin Çakıcı'nın avukatlığını yapıp yapmadığını sordu. Başarır, "Eğer Yıldız, Çakıcı'nın avukatı ise bu çok vahim bir durum. Hem Meclis hem hukukumuz hem de af yasasını bekleyen masum insanlar adına" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2018 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2018 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gündeme bomba gibi düştü! Affın mimarı Çakıcı'nın avukatı mı?

CHP Mersin Milletvekili, avukat Başarır, Meclis'te CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç ile düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin bazı suçların ceza sürelerinde indirim yapılmasına ilişkin kanun teklifinin TBMM Başkanlığı'na sunulmasıyla yüz binlerce ailenin umutlandığını söyledi.

Af tekliflerinin gerçek bir kitlesi, sembolü olması gerektiğini belirten Başarır, bu sembolün cezaevindeki bir anne ya da onun cezaevinde büyütmek zorunda olduğu bir çocuk, icra iflas kanunundan hükümlü olan yüz binler olabileceğini ifade ederek, "Ama bir af kanunu teklifinin sembolü, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı olamaz" diye konuştu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız

SORMAK İSTİYORUM

Söz konusu teklifin mimarının MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız olduğunu aktaran Başarır, şunları söyledi:

"Feti Yıldız'a sormak istiyorum. Kendisi uzun süreden beri Alaattin Çakıcı'nın avukatlığını yapmış mıdır? Cezaevinde ne kadar görüşmüştür? Ne zamandan beridir görüyordur? İlişkileri nedir? Eğer gerçekten Feti Yıldız, Alaattin Çakıcı'nın avukatı ise bu çok vahim bir durum. Hem Meclis hem hukukumuz hem de bu af yasasını bekleyen masum insanlar adına. Bir partinin genel başkan yardımcısı affı, halk için mi yoksa suç örgütü liderleri için mi istiyor? Bunlar kamuoyuna izah edilmelidir. Gerçekten bir af yasası çıkartılacaksa geniş tabanlı uzlaşıyla Anayasa'nın eşitlik ilkesi doğrultusunda çıkarılmalıdır. Kişiye özel hem de mafya liderine özel çıkartılacak bir af, Türkiye'yi dünya kamuoyunda küçük düşürecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.