Hava Durumu

Güneş batınca bitkisel hayata geçiyorlar

Pakistan'da 2 çocuğun sıra dışı hastalığının gizemi çözülemiyor. Abdul Rasheed ve Shoaib Ahmed kardeşler hava kararır kararmaz neredeyse "bitkisel hayata" geçiyor.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Güneş batınca bitkisel hayata geçiyorlar

Ülkenin güneyindeki Belucistan Eyaleti'nin Quetta kentine yakın bir köyde yaşayan Abdul Rasheed (9) ve Shoaib Ahmed (13) adındaki 2 kardeş, gün boyunca normal birer çocuk olarak okullarına gidiyor, arkadaşlarıyla oynuyor, büyük iştahla yemeklerini yiyor. Ama 2 kardeş hava kararır kararmaz neredeyse "bitkisel hayata" geçiyor. Gözlerini açamıyorlar, konuşamıyorlar ve yemek yiyemiyorlar.

Çocukların yoksul ailesi, onları başkent İslamabad'ın en iyi doktorlarına götürmesine rağmen henüz bir yanıt alabilmiş değil. Pakistan Tıp Bilimleri Enstitüsü'nden Prof. Cavik Akram, "Çok sayıda test yapmamıza rağmen çocukların neden bu sendromu yaşadığını çözemedik" dedi. Ücretsiz sürdürülen testlerin sonuçları analiz için yurtdışındaki uzmanlara gönderilmesine rağmen çocukların hava kararır kararmaz felç yaşamasına neyin neden olduğu bulunamadı. Çocuklar ise bir an önce normal yaşantılarına dönmek istediklerini söylüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.