Hava Durumu

Gürsu'daki patlama terör eylemi mi?

Gürsu'da bugün yaşanan ve şu an için 5 işçinin ölümüyle sonuçlanan kazan patlamasının ardından akıllara kısa süre önce İzmir Aliağa'daki patlamayı getirdi.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Gürsu'daki patlama terör eylemi mi?

İzmir Aliağa'daki TÜPRAŞ tesislerinde 11 Ekim'de yaşanan patlamada 4 işçinin yaşamını yitirmiş 2 işçi de yaralanmıştı. Olayın ardından yapılan açıklamada patlamaya uzun süredir kullanılmaya nafta tankındaki gaz sıkışmasının neden olduğu açıklanmıştı. Ancak daha sonra TÜPRAŞ patlamasını, terör örgütü PKK'nın alt kolu olan Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) üstlenmişti. Terör örgütü TAK, TÜPRAŞ tarafından yapılan 'kaza ve gaz sıkışması gibi açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, eylemi kendilerinin üstlendiğini duyurmuştu.

İzmir'deki bu olayı dikkate alan Bursa Emniyeti, şimdi Gürsu'daki patlamanın terör eylemi olup olmadığını da araştırıyor.

İNCELEME DEVAM EDİYOR

Bu arada Gürsu'da bugün 11.30 sıralarında meydana gelen patlamada ölen işçilerin sayısı 5'e yükselirken, yaralı 4 işçinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavisi sürüyor. Patlama sonrası yıkılan fabrika binasının enkazında ise incelemeler devam ediyor.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.