Hava Durumu

Güvenli internet kullanımı eğitimi Şahinkaya'da başladı

TÜRKSAT'ın öğrencilere yönelik tüm Türkiye'de vereceği 'Güvenli İnternet Kullanımı' seminerlerinin ilki Şahinkaya Koleji ile start aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2018 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2018 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Güvenli internet kullanımı eğitimi Şahinkaya'da başladı

TÜRKSAT İl Müdürü Serkan Bircan ile TÜRKSAT Tanıtım ve Pazarlama Sorumlu Yöneticisi Orhan Samast'ın da hazır bulunduğu programda Şahinkaya Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Şahinkaya da yerini aldı. Seminerde konuşan Bilgi Teknolojileri Danışmanı Zafer Baydere öğrencilere güvenli internet kullanımı hakkında bilgiler verdi.

DİJİTAL VATANDAŞLIK

Öğrencilere sosyal medya hesaplarında doğum tarihi gibi kişisel bilgilerini paylaşmamalarını tavsiye eden Baydere, siber zorbalık, içerik sildirme işlemi, çevrimiçi oyunların faydaları ve zararlarıyla dijital haklardan bahsetti. Sosyal medya hesaplarıyla birlikte 'dijital vatandaşlık' diye bir kavramın da ortaya çıktığına dikkat çeken Baydere, 'Offline dünyada neyseniz online dünyada da aynı olmalısınız' dedi.

21. YÜZYIL BECERİLERİ 

Akilane Stratejik Danışmanlık ve Yönetim CEO'su Selim Çavuş ise '21. Yüzyıl Becerileri ve Geleceğin Meslekleri' konusunu öğrencilerle paylaştı. İletişim, işbirliği, yaratıcılık, tasarım odaklılık, dijital vatandaşlık ve eleştirel düşünebilme gibi becerilerin gelecekte daha da önem kazanacağına dikkat çeken Çavuş, Öğrencilere bu alanlarda donanım kazanmalarını önerdi. Bir grup öğrenciyle renkli bir oyun oynayan Çavuş, alışkanlıkların, öğrenilmiş davranışların ve düşünce kalıplarının hayatımızı nasıl etkilediğine dikkat çekti.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.