Hava Durumu

Habur Sınır Kapısı'nda tatbikat

Genelkurmay Başkanlığından, Silopi-Habur bölgesinde tatbikat başlatıldığı, sınır bölgesinde terörle mücadele operasyonlarına devam edildiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2017 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2017 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Habur Sınır Kapısı'nda tatbikat

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde Silopi Habur bölgesinde bir tatbikat başlatıldığı açıklandı. Habur Sınır Kapısı Şırnak ile Kürt Bölgesel Yönetimi kenti Zaho arasında geçişi sağlıyor.

TSK'dan yapılan açıklamada, "Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 18 Eylül 2017 tarihinde Silopi/Habur bölgesinde bir tatbikat başlatılmıştır. Bu tatbikatla eş zamanlı olarak terörle mücadele kapsamında sınır bölgesinde operasyonların icrasına devam edilmektedir" denildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta yapılması amaçlanan bağımsızlık referandumuyla ilgili Mesud Barzani'yi eleştirmişti. Erdoğan şunları söylemişti: "Bildiğiniz gibi bu ay MGK toplantımız ayın 27'sindeydi, bunu 22'sine çekişimizin nedeni de, baktık ki Kuzey Irak yönetimi hala aynı anlayışta devam ediyor. Bir defa burada bizleri rahatsız eden bir süreç var. Bizim orada 350 km sınırımız var, soydaşlarımız dindaşlarımız var. Onlar da aynı şekilde bizimle aynı medeniyete mensup. Onların Kürt olması, Türkmen, Arap olması bizi birbirimizden ayırmıyor. Irak'ın bölünmesine yönelik bir adıma tercih ederseniz, buyurun devam edin demeyiz. Kaç kere söyledik bunu kendilerine. Burada bizim de farklı yaklaşımımız var, dara girdiğinde her zaman kapımızı çalacaksın, destek alacaksın ama Irak'ı parçalamaya gelince bildiğini okuyacaksın. Çocukluk hikayesiymiş, böyle şey olur mu."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.