Hava Durumu

Hafter güçlerinin alıkoyduğu Türk gemicilerle ilgili flaş gelişme!

Libya'da Hafter güçlerinin alıkoyduğu Türk gemiciler serbest bırakıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2019 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2019 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hafter güçlerinin alıkoyduğu Türk gemicilerle ilgili flaş gelişme!

Dışişleri Bakanlığı dün yaptığı açıklamada sert bir dille uyarmış, Türk vatandaşlarının serbest bırakılmaması halinde Hafter güçlerinin meşru hedef haline geleceği belirtilmişti.

Türk gemiciler bugün serbest bırakıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla, dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın güvenliklerini ve haklarını korumakta kararlıdır." dedi.

Oktay, Libya'da Türk vatandaşlarının alıkonulmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Libya'da Hafter'e bağlı illegal milis güçleri tarafından alıkonulan Türk vatandaşlarımızla ilgili olarak ilk andan itibaren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgi ve direktifleri doğrultusunda, Dışişleri Bakanlığı, Libya Büyükelçiliği ve ilgili tüm birimlerle gerekli çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğünü söyledi.

Libya'da bulunan Türk vatandaşlarıyla irtibat kurulduğunu, sağlık durumlarının iyi olduğunun bildiren vurgulayan Oktay şunları kaydetti:

"Alıkonulan vatandaşlarımızın bir an önce serbest bırakılarak Türkiye'ye getirilmesi için ilgili tüm kurumlarımız titizlikle faaliyetlerini sürdürmektedir. Vatandaşlarımızın acilen serbest bırakılmaması halinde bu eylemi yapanlar 'meşru hedef' haline gelecek ve sonuçları ağır olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, tüm kurumlarıyla, dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşlarımızın güvenliklerini ve haklarını korumakta kararlıdır."

ÖMER ÇELİK: DERHAL SERBEST BIRAKILDI

Sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti sözcüsü Çelik ise Hafter'in Libya'daki milisleri kanunsuz eylemlerine devam ettiğine dikkat çekip, "Libya'daki 6 vatandaşımızın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" açıklamasında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hafter'in Libya'daki milisleri kanunsuz hareketlerine vahim bir şekilde devam ediyor. 6 vatandaşımızı haydutça bir tavırla tutukladılar. Vatandaşlarımızdan derhal serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi. 

Paylaşımlarına 'Türkiye, Libya halkının kardeşidir' diye devam eden Çelik, "Tarihten gelen kardeşliğimiz sonsuza kadar devam edecek. Libya için hep barış ve huzur diledik. Huzur ve barış dolu bir Libya isteyenler için en büyük dost Türkiye'dir. Türkiye'nin dostluğu, çıkar ve sömürüden uzak, gerçek insanlık değerlerine dayanır. Değerini bilen için paha biçilmez bir kıymettir. Türkiye'ye karşı husumeti ise hiç kimse tercih etmemelidir" açıklamasını yaptı. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.