Hava Durumu

Hala böyle insanlar kaldı mı diyeceksiniz! Bursa'dan 'helal olsun' dedirten haber

Bursa'da geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı nedeniyle, aracında kızı ve eşiyle mahsur kalan vatandaşın imdadına taksici Güven Yılmaz yetişti. Mesaisine ara verip, aileye yardım elini uzatan şoför, Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu'nun da takdirini kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2019 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2019 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hala böyle insanlar kaldı mı diyeceksiniz! Bursa'dan 'helal olsun' dedirten haber

Kar yağışının yoğun olarak yaşandığı 5 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde, üniversite öğrencisi kızını Görükle'deki evine götürmek için eşiyle beraber yola çıkan emekli İngilizce Öğretmeni İlhan Ateş, Üniversite Metro İstasyonu'nda bir süreliğine durmak zorunda kaldı ve yoğun kar yağışından dolayı, arabasını park ettiği yerden çıkaramadı. 1 saate yakın eşi ve kızıyla arabasını kurtarmak için çabalayan Ateş, ne yazık ki girişimlerinde başarılı olamadı.

Aracını çıkarmak için yoğun çaba harcayan İlhan Ateş, Dumlupınar Görükle Taksi durağı şoförü Güven Yılmaz'la karşılaştı. Ateş ailesinin içinde bulunduğu durumu gören Yılmaz, mesaisine ara verip aileye yardım elini uzattı. Ateş, Yılmaz'ın da yardımı ile 2 saatlik çalışmayla arabasını çıkarmayı başardı.

Bu olaydan haberdar olan Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu da, Güven Yılmaz'ı ve İlhan Ateş'i makamında kabul ederek, yaşananları tüm detaylarıyla dinledi. İlhan Ateş'e geçmiş olsun dileklerini sunan Topçu, yardımlarından dolayı da şoför Güven Yılmaz'ı tebrik etti.

"ŞOFÖRLER SORUMLULUK TAŞIYOR"

Şoförlerin görevlerinin sadece müşterilerine hizmet sunmak değil, zorda kalan vatandaşların da yardımına koşmak olduğunu söyleyen Topçu, "Vatandaşlar şoförlere ailelerini, çocuklarını, dostlarını emanet ediyor. Bizler de bunun bilinciyle çalışmalı ve bu sorumluluğu asla unutmamalıyız. Güven kardeşimizin yaptıklarını duyunca hepimiz gururlandık. Umarız ki böyle güzel haberleri her zaman duyarız" dedi.

"GÜVEN, O GECE BİZİM KAHRAMANIMIZDI"

Ailesiyle birlikte arabalarını kurtarma çabalarının sonuçsuz kalmasının ardından, arabayı bulunduğu yerde bırakıp gitmeyi düşündükleri sırada taksici Güven Yılmaz ile karşılaştıklarını belirten İlhan Ateş de, "Güven kardeşimiz, mesai saatlerinde olmasına rağmen o soğuk havada bize hiç karşılık beklemeden yardım etti. Onun çabalarıyla arabamızı bulunduğu yerden çıkardık. Güven kardeşimize teşekkür ederiz. Güven, bizim için o gecenin kahramanıydı. Onu tanımaktan çok mutlu oldum. Böyle iyi kalpli insanların varlığı bizlere umut veriyor" diye konuştu.

"HER ŞEY PARA DEĞİL"

Olay hakkında konuşan şoför Güven Yılmaz da, "Bu yardımı tamamen insanlık namına yaptım. Her şey para demek değil, önemli olan insan kazanmak. Zaten yardıma muhtaç olan bir aileden yararlanmak da bizlere yakışmazdı" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin sonunda Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu ve İlhan Ateş, şoför Güven Yılmaz'a olayın hatırası olarak, çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.