Hava Durumu

Hamile kadınlar ve bebekler öldü, yetmedi! '700 kişi öldürülmeliydi'

Tüm dünya, İsrail'in Gazze katliamıyla sarsıldı. İkisi hamile, 3 kadın ile iki bebeğin aralarında bulunduğu 25 Filistinlinin şehit olduğu olayla ilgili, Birleşik Sağ Partisi milletvekili Bezalel Smotrich'in, "Gazze'deki çatışma 700 teröristin öldürülmesiyle son bulmalıydı" açıklaması şok etkisi yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2019 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2019 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hamile kadınlar ve bebekler öldü, yetmedi! '700 kişi öldürülmeliydi'

İsrail'deki aşırı sağcı Birleşik Sağ Partisi milletvekili  Bezalel Smotrich, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda şehit  olan Filistinli sayısını az buldu. 

Filistinlilere karşı yürüttüğü nefret söylemiyle önce çıkan Smotrich,  Twitter hesabından paylaştığı mesajında, İsrail ordusunun cumartesi ve pazar  günleri Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 700 Filistinlinin öldürülmesi  gerektiğini kaydetti.

Smotrich, "Gazze'deki çatışma 700 teröristin öldürülmesi (İsrail'e  atılan her roket için bir) ve Hamas'a büyük çaplı fiziksel hasar verilerek son  bulmalıydı. Böylece Hamas'ın kendisini toparlaması yıllarca alabilir ve bir daha  İsrail'e saldırmadan önce iyi düşünürdü." ifadelerini kullandı.

İsrail Gazze'de 350 noktayı vurdu

Öte yandan İsrail ordusu Gazze'ye düzenlenen son saldırılarda Hamas'ın  askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ve İslami Cihad'a ait 350 hedefin  vurulduğunu duyurdu.

Açıklamada ayrıca Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına 690  roket attığı ifade edildi.

Gazze'de şehit sayısı 25'e yükseldi  

İsrail ordusunun Gazze'den atılan roketleri gerekçe göstererek dün ve  önceki gün bölgeye düzenlediği saldırılarda ikisi hamile 3 kadın ile iki bebeğin  de aralarında bulunduğu 25 Filistinli şehit olmuş, 150 Filistinli yaralanmıştı. 

Filistinli grupların Gazze'den İsrail tarafına attığı roketler  nedeniyle de biri Filistin asıllı 4 kişi ölmüştü.

Yerel basın, bu sabah erken saatlerde Filistinli gruplar ile İsrail  arasında ateşkes sağlandığını duyurmuştu.

 İsrail-Gazze arasındaki gerginlik

Gazze Şeridi'nde cuma günü keskin nişancı ateşiyle iki İsrail  askerinin yaralanmasının ardından bölgede şiddet tırmanmıştı. İsrail tarafından  sivil yerleşim bölgelerine düzenlenen hava saldırılarına karşılık Gazze'den roket  atışları gerçekleştirilmişti.

Bu gelişmelerin ardından İsrail ordusu, cumartesi günü abluka  altındaki Gazze Şeridi'nden çok sayıda roket atılmasını gerekçe göstererek savaş  uçaklarıyla bölgeye hava saldırısı başlatmıştı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde birçok yapıyı hedef aldığı  saldırılarda Anadolu Ajansının ofisinin bulunduğu bina da yıkılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.