Hava Durumu

Hamilelerin kabusu... Mide bulantısı nasıl engellenir?

Gebelik sürecinde görülen bulantı, halsizlik, mide yanması ve baş ağrısı gibi şikayetler anne adayları için sıkıntılı olabiliyor. Bu sorunların tam olarak ortadan kaldırılması mümkün olmasa da alınacak bazı önlemlerle konforlu bir gebelik dönemi sağlanabilir.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2019 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2019 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hamilelerin kabusu... Mide bulantısı nasıl engellenir?

İşte Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Yunus Çavuş'tan gebelikte yaşanabilecek sorunları azaltmak için 5 öneri:

Beslenmenizi düzenleyin:  Gün içinde az ve sık yemek, öğünler arasında az sıvı tüketmek, katı, kuru, yağsız ve tuzlu gıdaları tercih etmek şikayetleri azaltır. Tuzlu kraker, galeta ve simit gibi besinler de bulantıyı bastırabilir.

Psikolojik destek alın: Daha önce gebelik dönemi yaşamış yakın çevreden kişiler ile konuşmak yararlı olacaktır. Eğer bu bir çözüm sağlamazsa psikolojik destek alınabilir.

Sıvı tüketin: Sağlıklı bir gebelik dönemi geçirmek için yeterli sıvı alımı gereklidir. İhtiyaç hissedildiği her an idrara çıkılmalı. Aksi takdirde idrar yolu enfeksiyonları ortaya çıkabilir.

Baş ağrılarına dikkat:  Baş ağrısı ve halsizlik genellikle gebelikte ortaya çıkan hormonal ve kan dolaşımındaki değişikliklere bağlıdır. Yüzün ön tarafı ve kenarlarına, burun çevresine, gözlere sıcak kompres uygulama ağrıyı azaltabilir.

Kanamaları ihmal etmeyin: Leke tarzındaki kanamalar gebeliğin her döneminde çok önemlidir. Gebeliğin ilk 3 ayında oluşan kanamalar implantasyon yani bebeğin rahim içerisine yerleşmesine bağlı olarak ortaya çıkar. Ancak bazen de düşük habercisi olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.