Hava Durumu

Harekâttan bir acı haber daha

Afrin operasyonundan bir acı haber daha geldi. Bölgede devam eden çatışmalarda Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit düştü.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 14:39
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 14:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Harekâttan bir acı haber daha

Afrin Harekatı'ndan Türkiye'yi yasa boğan bir acı haber daha geldi. Dün şehit düşen Astsubay Üstçavuş Musa Özalkan'ın yasını tutan Türkiye, bölgeden gelen bir kara haberle daha üzüntüye boğuldu. Bölgede devam eden çatışmalarda  Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta şehit oldu.

Şehit haberini Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından duyurdu. Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı: "Vatanımızın bekası için Afrin'de Zeytin Dalı Harekati'na katılan hemşehrim Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta'yı şehit verdik. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Terörün kökünü kazıyana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Milletimizin başı sağolsun"

BABAOCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

Afrin'de yürütülen operasyon sırasında bu sabah şehit olduğu haberi gelen Üsteğmen Oğuz Kağan Usta'nın şehadet haberi Antalya'nın Muratpaşa ilçesinde yaşayan ve Serik ilçesinde bir okulda öğretmen olan eşi Saide Usta'ya ulaştı.3 yaşında bir kızı olduğu öğrenilen şehit Üsteğmen'in evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit Üsteğmen'in babasının da emekli astsubay olduğu öğrenildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı da şehit olan Üsteğmen Oğuz Kaan Usta (30) ile ilgili bir açıklama yayınladı. Genelkurmay'dan yapılan açıklamada,  "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 23 Ocak 2018 tarihinde Ömer Uşağı Kuzeyi / Suriye bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurları ile girilen çatışmada bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah´tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.