Hava Durumu

Hastanede bayram temizliği

Bursa Çekirge Devlet Hastanesi, 10 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsata çevirerek hastane odaları ve koridorlarında detaylı temizlik yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2017 12:30
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2017 12:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.yenidonem.com.tr/
Hastanede bayram temizliği

Onuralp ÖZALP

Bakanlar Kurulu Kararı ile Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkmasını fırsat bilen Bursa Çekirge Devlet Hastanesi idari yönetimi, hastanede köklü bir temizliğe başladı. Normal zamanda yüzde 80 doluluk oranıyla Bursa'da en fazla hasta sayısına ulaşan hastane, yoğunluğun azaldığı bayram tatilinde hastaları rahatsız etmemek ve hastaneyi dezenfekte etmek için çalışmalar sürdürüyor. 675 hasta yatağı ve 118 polikliniğin bayramdan önce temizlenmesini sağlayan Çekirge Devlet Hastanesi yönetimi hastaların rahatsız olmaması için özen ve dikkat ile çalışmaları sürdürüyor.

'TATİLİ FIRSATA ÇEVİRDİK'

10 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsata çevirdiklerini söyleyen Bursa Çekirge Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Engin Paralı, "Acil Servis ve bağlantılı bölgeler dışında kalan yerler genel olarak boş geçiyor. Bu zamanları tadilat, yenileme ve en önemlisi de detaylı temizlik için değerlendiriyoruz" dedi.

'KÜLTÜRÜMÜZDE VAR'

Hastanedeki temizlik hizmetlerinin hiçbir zaman aksamadığını vurgulayan Opr. Dr. Paralı, "Hastanemizin rutin temizlikleri aksamadan devam ediyor. Fakat, evinizde de bayram öncesi yapılan temizlikleri hatırlayın, normalin üzerinde daha ayrıntılı bir temizlik. Bu bizim kültürümüzde de var. Biz de hastanemizi baştan sona temizliyoruz" diye konuştu.

'DİKKATLİ VE HIZLI'

Çalışmaları hastanedeki temizlik görevlileri ile birlikte sürdürdüklerini ifade eden Opr. Dr. Paralı, "Temizlik ekibimiz çalışma saatlerine uygun bir şekilde, görevlerini sürdürüyor. İki gün içerisinde tüm hastane binamız temizlenmiş olacak. Gerçekten ekibimiz hızlı ve dikkatli çalışıyor. Biz şuanda hastanemizde tedavi gören hastalarımızı da unutmamamız gerekiyor. Bu yüzden dikkatli ama hızlı olmalıyız. Temizlik ekibimize teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

'ENFEKSİYONLARIN ÖLDÜRÜCÜ ETKİSİ VAR'

En tehlikeli enfeksiyonların hastanedeki enfeksiyonlar olduğunu hatırlatan Opr. Dr. Paralı şöyle konuştu: "Hastanelerdeki enfeksiyonlar antibiyotiklere cevap vermez. Bu enfeksiyonların öldürücü etkisi çok yüksektir. Bunun engellenmesi için önlem alıyoruz. Bayramdan sonraki koşuşturmacaya kendimizi hazırlıyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.